ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ»

Κέρκυρα, 11-06-2008

Είναι γνωστά σε όλους τους Κερκυραίους πολίτες τα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν διαχρονικά το Νομό μας. Οι ευθύνες αυτών που έπρεπε να έχουν προωθήσει λύσεις γι’ αυτά είναι τεράστιες. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα της Αριστεράς, σε όλα τα επίπεδα πρέπει να είναι η συμβολή της για την ανάδειξη των προβλημάτων, και τον ευρύτερο συντονισμό των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θέλουν να αγωνιστούν για την επίλυσή τους.

Σήμερα ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Νομού μας είναι αυτό της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Τα «αποτελέσματα» της διαχρονικής ενασχόλησης των υπευθύνων με το πρόβλημα αυτό είναι ότι στην Κέρκυρα δεν πάει άλλο διότι έχει «χτυπήσει κόκκινο».

Όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι διαχειριστές των πραγμάτων του Νομού μας, είναι ότι δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες, ότι ασχολούνται σοβαρά με το πρόβλημα των σκουπιδιών, για παράδειγμα.

Το πιο γνωστό από τα μέτρα που έχουν πάρει ως τώρα για τα σκουπίδια είναι η εκτεταμένη αστυνομοκρατία (με τα ΜΑΤ) σε μια μεγάλη περιοχή του Νομού μας , τη Λευκίμμη.

Αυτό έχει εξελιχθεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τη Λευκίμμη και όλη την Κέρκυρα σήμερα.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την παρέμβαση των ΜΑΤ, όπου υπάρχουν αντιδράσεις ή κινητοποιήσεις , όπως στον εκπαιδευτικό χώρο, σε λαϊκές – εργατικές κινητοποιήσεις και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.

Όμως έμειναν άφωνοι οι Κερκυραίοι πολίτες όταν διάβασαν τη γνωστή ομόφωνη ανακοίνωση των 13 Δημάρχων του Νομού μας, και όσων άλλων συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια της ΤΕΔΚ και του Συνδέσμου Καθαριότητας Κέρκυρας γιατί με αυτήν Χαρακτήρισαν ως «ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»! την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στη Λευκίμμη που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο της άτυχης ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ.

Αφήνει ερωτηματικά η στάση της ηγεσίας κομμάτων που στήριξαν αρκετούς από αυτούς τους Δημάρχους και τα στελέχη που είναι στα Διοικητικά Συμβούλια της ΤΕΔΚ και του Συνδέσμου Καθαριότητας. Ενώ φαίνονται να διαφοροποιούνται από την ενέργεια αυτή των Δημάρχων, η οποία είναι σοβαρή και προσβάλλει τα Δημοκρατικά αισθήματα του Λαού μας , συνεχίζουν και τους «αγκαλιάζουν» με την εμπιστοσύνη τους. Ενώ γίνονται προτάσεις, (εσωκομματικά), για απόσυρση της εμπιστοσύνης στους συγκεκριμένους Δημάρχους, δεν το κάνουν. Ελπίζω να το κάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όσο οι δυνάμεις καταστολής είναι στη Λευκίμμη, όλοι έχουν υποχρέωση, (Νομαρχιακό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο Λευκιμμαίων, όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού μας, Διοικητικά Συμβούλια ΤΕΔΚ , Συνδέσμου κλπ) να παρέμβουν αποφασιστικά για να απομακρυνθούν από την Κέρκυρα και μετά να ασχοληθούν με την πολιτική λύση του προβλήματος παίρνοντας συγκεκριμένα μέτρα.

Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να ξεκινήσουν συγκεκριμένα μέτρα (είναι γνωστά) με τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η λύση είναι να ξεκινήσει τώρα: Ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο Νομό μας.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΑΝΤΑΝΗΣ
Μέλος Ν.Ε. Κέρκυρας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ
Επικεφαλής Νομαρχιακής Παράταξης «ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ»