ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 11/6 ΣΤΟ ΕΚΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Η βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας που δέχτηκαν οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Λευκίμμης είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μιας 43χρονης γυναίκας, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, τον τραυματισμό δεκάδων δύο εκ των οποίων νοσηλεύτηκαν με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο και 13 συλλήψεις μεταξύ των οποίων του Γραμματέα της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ Δ. Πιτσιάβα, του Νομαρχιακού συμβούλου και προέδρου του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Σ. Πελάη και του δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» Σ. Καστανιώτη. Οι κατηγορίες εναντίον τους είναι προκατασκευασμένες και χαλκευμένες. Είναι σκευωρία με στόχο τον εκφοβισμό γενικότερα του λαού και της νεολαίας.

Η λυσσαλέα και δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής που έγινε με την ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ δείχνει τον αυταρχικό και αποτρόπαιο πρόσωπο της καταστολής των λαϊκών αγώνων. Από κοινού ΜΑΤ και εισαγγελέας έδρασαν ως μηχανισμός επιβολής της αντιλαϊκής – αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής, σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων της Λευκίμμης.

Αυτή την κατεύθυνση έδωσε πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος υποστήριξε στη Βουλή ότι ο νόμος είναι νόμος και θα εφαρμοστεί έτσι και αλλιώς.
Σοβαρές ευθύνες έχουν ο Σύνδεσμος Καθαριότητας και η ΤΕΔΚ που ενήργησαν ως εντολοδόχοι και ουρά της Κυβέρνησης με την επαίσχυντη ανακοίνωση που εξέδωσαν καλύπτοντας το αιματοκύλισμα του λαού της Λευκίμμης που το χαρακτήρισαν «αναγκαστικό χειρισμό της πολιτείας». Αυτή είναι η στάση των Δημάρχων πού στηρίχτηκαν από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ορισμένοι από τον ΣΥΝ. Εξ άλλου αντίστοιχη στάση είχαν δείξει και στο παρελθόν απέναντι στους κατοίκους του ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός με τις άγριες επιθέσεις, τις εισαγγελικές και δικαστικές διώξεις, εκδηλώνεται σε όλα τα μέτωπα της λαϊκής πάλης. Χτυπούν την εργατική τάξη, τους αγρότες, την νεολαία που διεκδικούν καλύτερη ζωή. Ο αυταρχισμός και η αστυνομοκρατία συμβαδίζει με την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή η πολιτική για χρόνια ολόκληρα εφαρμόστηκε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Τα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων δίνουν καθημερινά τη μάχη στα ξενοδοχεία, στα γιαπιά, στα Σούπερ Μάρκετ και αλλού ώστε να σπάσει η τρομοκρατία, η βία, ο αυταρχισμός. Δεν είναι τυχαίες οι διώξεις που έχουν ασκηθεί ενάντια στους προέδρους αυτών των σωματείων από την εργοδοσία. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Λευκίμμης. Σοβαρές είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου για το όργιο της τρομοκρατίας που υπάρχει στους χώρους εργασίας, για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων εργασίας.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, την συντονιστική επιτροπή αγώνα της Λευκίμμης και μαζικούς φορείς σε σύσκεψη την ΤΕΤΑΡΤΗ 11/6/2008 στις 6 το απόγευμα στο εργατικό Κέντρο για τον συντονισμό και το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. που καταστρέφει το περιβάλλον και τρομοκρατεί εργάτες στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικώντας:
-Την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης στη Λευκίμμη, της εισαγγελέως, του αστυνομικού διευθυντή.
-Την απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής.
-Την απόσυρση των κατηγοριών εναντίων των διαδηλωτών.
-Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής της χωματερής στα Μεσοράχια.
-Να υπάρξει ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
-Να σταματήσει ο εργασιακός μεσαίωνας και η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους εργασίας. Το αίσχος των εργολάβων με τα δουλεμπορικά γραφεία.

Πηγή: Κανάλι 1 97,5 FM