Επεισόδια με σοβαρά τραυματία για τον νέο ΧΥΤΑ στην Κέρκυρα

Πρωτοφανή επεισόδια με τραυματισμούς και συλλήψεις σημειώθηκαν την Πέμπτη στην Κέρκυρα, κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων που αντιδρούν στην δημιουργία νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Εξαγριωμένοι κάτοικοι της Λευκίμης στα νότια του νησιού έστησαν οδοφράγματα και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Μέσα στο πανδαιμόνιο μία 43χρονη μητέρα παρασύρθηκε από μηχανάκι και χαροπαλεύει στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Κέρκυρας με εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι κάτοικοι της περιοχής έκλεισαν από την Τετάρτη τους δρόμους προς το χώρο που οδηγεί στον υπό κατασκευή νέο ΧΥΤΑ, για να εμποδίσουν τους εργολάβους να φθάσουν εκεί και να ξεκινήσουν τα έργα. Αναποδογύρισαν και έκαψαν αυτοκίνητα, πέταξαν λάδια στο δρόμο, έφεραν με φορτηγά ό,τι μπορούσε να καεί και ετοίμασαν δύο κάσες με βόμβες μολότοφ. Όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να περάσουν από τα οδοφράγματα, οι περίπου 500 κάτοικοι τους υποδέχθηκαν με βροχή από πέτρες και βόμβες μολότοφ. Στο άναρχο κυνηγητό που ακολούθησε, ένα μηχανάκι με δύο 16χρονους ανατράπηκε και έπεσε με δύναμη στην 43χρονη μητέρα δύο παιδιών που επέστρεφε από το σούπερ-μάρκετ.

Οι κάτοικοι κατηγορούν την Αστυνομία ως υπεύθυνη για τον σοβαρό τραυματισμό της 43χρονης γυναίκας, υποστηρίζοντας ότι άνδρας των ΜΑΤ προκάλεσε κατά την διάρκεια των επεισοδίων το τροχαίο. Επισήμως η Αστυνομία αναφέρει, ότι ο 16χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του δικύκλου, στην προσπάθειά του να αποφύγει την σύλληψη, ενώ σύμφωνα με ανεπίσημες αστυνομικές πηγές το μηχανάκι γλίστρησε στα λάδια που είχαν ρίξει οι διαδηλωτές στο δρόμο. Ωστόσο, ο αδελφός του θύματος το διαψεύδει, λέγοντας ότι το ατύχημα σημειώθηκε 500 μέτρα μακριά από το σημείο που υπήρχαν λάδια στο οδόστρωμα και υποστήριξε ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, όταν δέχθηκε χτύπημα με γκλοπ από αστυνομικό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΚΚΕ. Η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τον τραυματισμό της 43χρονης, ενώ το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια, αναφέροντας ότι «η άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής οδήγησε στον τραυματισμό δεκάδων κατοίκων, ανάμεσά τους μικρών παιδιών, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να βρίσκεται στην εντατική με κίνδυνο για την ζωή της και ένα παιδί να είναι σοβαρά τραυματισμένο».

Πηγή: ΑLPHA TV