ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ
Λευκίμμη 30-5-2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική αρχή τις κρίσιμες αυτές στιγμές και μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην περιοχή μας, θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει από όλες τις πλευρές ψυχραιμία, νηφαλιότητα και πολιτικό θάρρος.
Κατ’ αρχήν εκφράζουμε τη λύπη μας για τους βαριούς τραυματισμούς συμπολιτών μας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς αυτούς και τους οικείους τους.
Τα παραπάνω ήρθαν ως απόρροια γεγονότων βίας πρωτόγνωρων για την περιοχή μας, αντίθετων με τη δημοκρατική συνείδηση και ευαισθησία των πολιτών της Λευκίμμης.
Όλες οι προσπάθειες διαλόγου και ενημέρωσης που έγιναν το προηγούμενο διάστημα δυστυχώς δεν απέδωσαν αποτελέσματα.
Ως Δημοτική αρχή:
  1. Καταδικάζουμε την απροκάλυπτη βία έτσι όπως εκφράστηκε στα γεγονότα της Πέμπτης 29-5-2008 από τις δυνάμεις καταστολής, που με εντολή της κυβέρνησης ενήργησαν (μετά την επίσκεψη του υφυπουργού εσωτερικών κ. Νάκου) προκειμένου να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της. Η συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων ήταν απαράδεκτη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανένα πολίτη της Λευκίμμης.
  2. Δηλώνουμε για πολλοστή φορά ότι το έργο του Χ.Υ.Τ.Α. νότιας Κέρκυρας, δεν είναι έργο του Δήμου από το σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση του. Είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων φορέων και κυρίως της Περιφερειακής και της Κεντρικής Εξουσίας ( Κυβέρνηση). Οι προσπάθειες που γίνονται από διάφορες πλευρές να εμπλέξουν τη δημοτική αρχή έχουν άλλους στόχους.
  3. Απαιτούμε:
    a. Την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ) από τη Λευκίμμη προκειμένου να επανέλθει η κοινωνική γαλήνη στην περιοχή μας.
    b. Την άμεση αναστολή των εργασιών στο χώρο κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α.
  4. Καλούμε τα αρμόδια όργανα της πολιτείας (Περιφέρεια, Υπουργείο κ.λπ)
    a. Να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο δημοκρατικού διαλόγου με τη δημοτική αρχή και τους πολίτες της Λευκίμμης και εν τέλει στην προοπτική του κινδύνου να χαθούν ανθρώπινες ζωές να σταματήσει κάθε διαδικασία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.
    b. Επίσης καλούμε τους αρμόδιους φορείς να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων ολόκληρου του Νομού εξασφαλίζοντας παράλληλα τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις.

Τέλος δηλώνουμε ότι κάθε ενέργειά μας έχει ως μοναδικό στόχο να υπηρετήσει, με τον καλύτερο τρόπο, τα συμφέροντα του Λευκιμμιώτικου λαού.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ



Σχόλια:


Η διπλοπροσωπία και η υποκρισία σας δεν έχουν όρια!!!

Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν φτάνουν για να ξεπλύνουν τη ντροπή σας.

Ο λαός της Λευκίμμης σας καλεί να παρατηθείτε ΑΜΕΣΑ.