ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ‏

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΛΕΥΚΙΜΜΗ 29-05-08
ΘΕΜΑ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ
ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ Χ.Υ.Τ.Α ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΡΟΣ. Γραφείο κ.Πρωθυπουργού
ΚΟΙΝ. Υπουργείο Εσωτερικών – υπ’όψιν κ.Παυλόπουλου
Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε
Υπουργείο Τουρισμού
Γ.Γραμματέα Ν.Δ. κ.ΖΑΓΟΡΊΤΗ
Κ.Γ.Γ Π.Ι.Ν. κ.Βόσδου
Κ.πρόεδρο Ν.Ο.Δ.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κ. Νίκο Δένδια βουλευτής Κέρκυρας
Μ.Μ.Ε

Αξιότιμοι κύριοι,
Σε σύσκεψη που είχε καλέσει παλαιότερα ο κύριος Πρωθυπουργός τους γραμματείς υπουργείων και περιφερειών (που ισχύει και για υπουργούς ) τόνισε σε αυτούς να είναι κοντά στον πολίτη και να αφουγκράζονται τα προβλήματά του.Εμείς εδώ βλέπουμε τελείως διαφορετική μεταχείριση, βλέπουμε μεθόδους αυταρχισμού και βάναυσης δικτατορικής συμπεριφοράς!Αυτή είναι η ανασυγκρότηση του κράτους με τα ΜΑΤ να χτυπάνε αδιακρίτως μικρούς και μεγάλους, να μας ρίχνουν δακρυγόνα, χημικά, χειροπέδες ,κρατητήρια και μηνύσεις; Να χαίρεστε το κράτος και το κόμα που θέλετε να φτιάξετε. Θέλουν μ’αυτά τα «δημοκρατικά» μέσα να μας επιβάλουν ένα έργο σε θέση πλέον ακατάλληλη σε όλο το νομό.Στην πιο παραγωγική γη της Κέρκυρας με υπόγεια νερά σε μια λίμνη ,με δύο ποτάμια δεξιά και αριστερά, με δύο οικισμούς σε μικρή απόσταση ΝΕΟΧΩΡΙ-ΔΡΑΓΩΤΙΝΑ , στην καρδιά του τουρισμού της Λευκίμμης με τον Άγιο Πέτρο και τον Κάβο και σε ένα δρόμο Κέρκυρας –Λευκίμμης που αργότερα θα διασχίζουν όλα τα απορριμματοφόρα των Δήμων από την μια άκρη ως την άλλη του νησιού.Το αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων στον νομό το δημιούργησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ στα 20 χρόνια διακυβέρνησης του και στην ανυπαρξία και ανικανότητα των τοπικών αρχόντων (Δήμαρχοι , Νομάρχες) που στήριζε επί 30 χρόνια . Ας μας πουν σοβαρά τι έπραξαν και ειδικά από την ένταξή μας στην Ε.Ο.Κ. με τα τόσα χρήμα τα που υπήρχαν διαθέσιμα.

Πότε ασχολήθηκαν οι κύριοι σοβαρά με τα προβλήματα του νομού; Πελαγωμένοι μέσα στα διάφορα οικονομικά συμφέροντα αποφάσιζαν χωρίς να ρωτούν κανέναν και με παράτυπες πράξεις πουλούσαν και αγόραζαν αφού τους βόλευαν πολλαπλώς πολιτικά – τοπικιστικά –οικονομικά συμφέροντα.Έτσι λοιπόν έγινε και η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου για Χ.Υ.Τ.Α. (λάκκο σκουπιδιών) στα Μισοράχια Λευκίμμης για όλο το νομό και τούς Παξούς.

Έρχεστε εσείς σαν κυβέρνηση να υλοποιήσετε και να συνεχίσετε αυτές τις τακτικές μη δίνοντας λύση στο πρόβλημα, οδηγώντας μια κοινωνία επτά χιλιάδων κατοίκων σε οικονομικό μαρασμό . Σαν Νεοδημοκράτες που στηρίζαμε επί δεκαετίες αυτήν την παράταξη και κυρίως τα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ σας θεωρούμε όλους συνένοχους στο έγκλημα που διαπράττεται .

Μετά από όλα αυτά και με παρόντα μέλη


Τους . ΠΡΟΕΔΡΟ. Δοκανάρη Σπυρίδων
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ. Πανδή Π. Σπυρίδων
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ. Κάντα Φώτιο
ΜΕΛΗ. Γαρδικιώτης Ανδρέας
Βλάχος Δημήτρης
Πανδής Φώτιος
Πανδή Άννα
Κάντα Ευτυχία


ΑΠΟΝΤΕΣ. Κάντας Παναγιώτης
Κάντα Θεοδώρα


ως δημοτική οργάνωση Ν.Δ. Λευκίμμης σε έκτακτη συνεδρίαση με αριθ.πρακτ. 11 σήμερα 29-05-08 μετά τα σοβαρά γεγονότα που δημιουργήθηκαν με τα ΜΑΤ στην περιοχή μας αλλά και την παράβλεψη του προηγούμενού μας εγγράφου με αριθμό πρωτοκόλλου (8) ημερομηνίας 10-04-08 και με θέμα (υπό κατασκευή παράνομος Χ.Υ.Τ.Α. νότιας Κέρκυρας Λευκίμμης )

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ


Να καταγγείλουμε τα γεγονότα και να υποβάλουμε την παραίτησή μας κοινοποιώντας το παρόν και στα Μ.Μ.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΤΑ ΜΕΛΗ

Γαρδικιώτης Ανδρέας
Βλάχος Δημήτρης
Πανδής Φώτιος
Πανδή Άννα
Κάντα Ευτυχία