Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερκυραίων

Απόφαση έγκρισης της μετατροπής του Συνδέσμου Καθαριότητας σε φορέα συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων έλαβε χθες σε ειδική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων. Στη συνεδρίαση, εγκρίθηκε επίσης κατά πλειοψηφία, με επιφυλάξεις από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, η ένταξη στο φορέα του Δήμου Παξών και των κοινοτήτων Ερείκουσας, Μαθρακίου και Οθωνών.

Ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Σωτ. Μικάλεφ επανέλαβε την πάγια θέση του συνδέσμου να ολοκληρωθούν τα έργα βελτίωσης του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ενώ ξεκαθάρισε σε παρευρισκόμενους κατοίκους από το Τεμπλόνι ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί στους συνδέσμους Παξών-Διαποντίων να εναποθέσουν απορρίματα σε Τεμπλόνι-Λευκίμμη. Αποδοκίμασε ωστόσο όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην καθαριότητα στο νησί, ενόψει της θερινής σεζόν.

Στη ανάγκη να προχωρήσει και να υλοποιηθεί ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης στάθηκε ο πρώην Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, επισημαίνοντας ότι δε χρειάζονται πισωγυρίσματα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η διαχείριση των απορριμάτων.

Πηγή: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ