ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ


Σε ομόφωνη ανακοίνωση της κοινής σύσκεψης των Διοικητικών Συμβουλίων της ΤΕΔΚ , του Συνδέσμου Καθαριότητος και Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Κέρκυρας και των Δημάρχων του Νησιού, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι πολιτική βούληση σύσσωμης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να υλοποιηθεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός και η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και να προστατεύσει αποτελεσματικά το περιβάλλον.
Στην ανακοίνωση την οποία έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ ΜιχΚάρρας τονίζεται ακόμη ότι ο “αναγκαστικός χειρισμός του προβλήματος στη Λευκίμμη από την Πολιτεία, αποσκοπούσε στο να τελεσφορήσει ο Περιφερειακός σχεδιασμός”.
Στην ανακοίνωση επισημαίνονται ακόμη και τα εξής:

•Τις κρίσιμες αυτές στιγμές , είναι αναγκαίο να υπάρξει από όλους, το πολιτικό θάρρος, ώστε επιτέλους να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των ογδόντα χιλιάδων τόνων απορριμμάτων ετησίως, που ταλανίζει το νησί και μας εκθέτει ως κοινωνία και που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κάτι γι αυτό.

Όσοι στηρίζουν με τη στάση ή τις δηλώσεις τους εκείνους που εμποδίζουν τα έργα χωρίς να προτείνουν άλλες λύσεις για το πρόβλημα ,επιδεικνύουν προκλητική ανευθυνότητα.

•Είναι απορίας άξιον το γεγονός, ότι όλες οι αντιδράσεις ξεκίνησαν τη στιγμή που γινόταν προσπάθεια επίλυσης επί της ουσίας του προβλήματος.

•Ο Σύνδεσμος Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος ,τους τελευταίους 12 μήνες που διαχειρίζεται το μεγάλο αυτό πρόβλημα ενήργησε με ευθύνη, χωρίς καμία βολική συνθήκη και χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους, ώστε το νησί μας να προχωρήσει επί τέλους μέσα από το θεσμοθετημένο σχεδιασμό σε μελέτες, έργα και δράσεις και στη ολοκληρωμένη διαχείριση που είναι αναγκαία για την απαλλαγή του νησιού μας από τη μάστιγα που το εκθέτει ανεπανόρθωτα.

•Υπηρετώντας τον Κερκυραϊκό Λαό είμαστε έτοιμοι να επωμιστούμε και να πληρώσουμε το πολιτικό κόστος, αφού εξυπηρετούμε το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον”.

Τέλος , εκφράζεται “λύπη για το ατυχές περιστατικό τραυματισμού συμπολιτών μας και ευχές για ταχεία ανάρρωση τους”.

Πηγή: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ 30/5