ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ?

Χαρακτηριστικές ήταν οι σκηνές που είδαμε από το video που μετέδωσε το τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 και ανέβηκε στο YouTube, το συγκεκριμένο video θα το δουν αμέτρητοι χρήστες του internet σε όλα τα σημεία του κόσμου και το πρώτο ερώτημα που γεννάτε είναι :
-Αν αυτή είναι η διαφήμιση της Κέρκυρας ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού?
-Αλήθεια θα πηγαίνετε διακοπές σε ένα τουριστικό προορισμό που να γινόταν ανάλογα επεισόδια σαν αυτό που έγινε σήμερα στη Λευκίμμη?

Δεν είναι ,νομίζω, κανείς από μας αρμόδιος για να αποφασίσει, εάν θα πρέπει να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ στη Μεσοράχη η όχι, αυτό είναι ευθύνη των ειδικών επιστημόνων που έχει στη διάθεση της η πολιτεία, σε συνεργασία με την Τ.Α. Όλοι μας βλέπουμε ότι οι πολίτες διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΑ στη περιοχή τους, και μας γεννιούνται ερωτήματα :
-Μήπως θα τους έπειθε η πολιτεία, αν είχαμε ένα παράδειγμα ΧΥΤΑ που να λειτούργει άψογα στο νησί μας ?
-Μπορεί να τους πείσει με το παράδειγμα του Τεμπλονίου ?
-Μήπως οι κάτοικοι της Λευκίμμης θεωρούνται από τη πολιτεία ταραξίες και τους αντιμετωπίζει με τα ΜΑΤ?
-Ποιος έχει την ευθύνη για το σημερινό επεισόδιο, με τους σοβαρούς τραυματισμούς δυο συμπολιτών μας,
Διαβάσαμε την άποψη της αστυνομίας όπως αυτή εκφράστηκε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, που μεταξύ άλλων ανάφερε ότι <<Σε βάρος του ανηλίκου σχηματίσθηκε δικογραφία ενώ ο συνεπιβάτης ετράπη σε φυγή και αναζητείται>> και μου γεννιούνται κι άλλα ερωτήματα
- θα καταγράφει η άποψη των πολιτών που ήταν παρόντες στο επεισόδιο? ή όποιος πάει για να καταθέσει ως μάρτυρας θα βρίσκεται ταυτόχρονα και κατηγορούμενος?
-Θα καταγράφει και η άποψη των τραυματισθέντων - με την ευχή όλων μας να γίνουν καλά- όταν ξεφύγουν από τον κίνδυνο?
-Θα γίνει ΕΔΕ από την αστυνομία για την ύπαρξη τυχόν ευθυνών στις τάξεις της?
-Μήπως υπήρξε κάποιος αστυνομικός, που από υπερβάλλον ζήλο στο καθήκον του, έκανε κάτι παραπάνω από αυτό που έπρεπε?
-Αληθεύουν αυτά που ακούσαμε ότι οι αστυνομικοί έβριζαν μέχρι και τον οδηγό του ασθενοφόρου που πήγε να πάρει τους τραυματισμένους?
Το μονό σίγουρο είναι ότι τα απορρίμματα η αν θέλετε, τα υπολείμματα της Κέρκυρας θα μείνουν στη Κέρκυρα.
-το ερώτημα όμως είναι σε ποιο σημείο? Σε αυτό όλοι οι τοπικοί άρχοντες που εμπλέκονται στην υπόθεση, έχουν στο τσεπάκι τους την εύκολη λύση, <<στους ήδη χωροθετημενους ΧΥΤΑ>>
-Ποιος από τους τοπικούς άρχοντες τολμά να υποδείξει άλλο σημείο! Είναι τεράστιο το πολιτικό κόστος –έχει μεγάλη απώλεια ψήφων - και όλοι σιωπούν γιατί κανένας δε θέλει στη περιοχή του ΧΥΤΑ η ΧΥΤΥ
-Τέλος ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης καθως και οι άλλοι που υπάρχουν, τηρούν τους Όρους που ορίζει η Ε.Ε όπως αποστάσεις από κατοικημένες περιοχές κλπ?
Υπάρχει κανείς να δώσει απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα που μας απασχολούν όλους μας?
ΦΩΝΤΑΣ ΠΟΥΛΗΣ

Πηγή: Κανάλι 1