Απαντητικό email της ΔΟΜΟΚΑΤ στο ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ


ΠΡΟΣ:
1. ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Γενικό Γραμματέα Π.Ι.Ν.
2. Νομάρχη Κέρκυρας
3. Εισαγγελία Κέρκυρας
4. Κερκυραϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΤΕ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ISO 9001 ΚΑΙ ΕΛΟΤ 1801
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 36 ΚΕΡΚΥΡΑ 49100


ΔΙΑΨΕΥΣΗ


Αξιότιμοι κύριοι,

Μετ’ εκπλήξεως παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες από τον τηλεοπτικό σας σταθμό μια οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησης της εταιρείας μας και σπίλωσης του ονόματός μας.

Από τη λάσπη που αδιακρίτως εκτοξεύεται από τον δημοσιογράφο σας κύριο Βέργη λερώνονται πολλοί. Άνθρωποι που ουδόλως εμπλέκονται και υπηρεσίες που χωρίς αντίλογο καταδικάζονται στο άνευ στοιχείων λαϊκό δικαστήριο των εκπομπών σας, με πρωταγωνιστές εσχάτως ανθρώπους για τους οποίους η Κέρκυρα έχει ευτυχώς πλέον σχηματίσει άποψη.

Δηλώνουμε και είμαστε σε θέση να αποδείξουμε τα κάτωθι:

Για το έργο του ΧΥΤΑ ΜΕΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

Το έργο κατασκευάστηκε απολύτως σύμφωνα με τα Συμβατικά Τεύχη Δημοπράτησης και τους Εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς Όρους.

- Το έργο παρελήφθη από:

1. Επιτροπή Παραλαβής απαρτιζόμενη μεταξύ άλλων και τον Αείμνηστο Δήμαρχο Κερκυραίων Α. Μάστορα.
2. Διαχειριστική των Έργων Αρχή.
3. ΕΣΠΕΛ.
4. Αρμόδια Κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
5. ΥΠΕΧΩΔΕ.
6. ΥΠΕΘΟ.

- Κρίθηκε Άριστο από όλες ανεξαρτήτως τις επιτροπές και ελέγχοντες που απαρτίζονταν από μηχανικούς και τεχνοκράτες.

- Λειτουργήσαμε το ΧΥΤΑ για περίπου ένα χρόνο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑμε πλήρη εφαρμογή των διατάξεων και αποτελέσματα άριστα της λειτουργίας όλων των επί μέρους εγκαταστάσεων. Στο διάστημα αυτό δεν εναποτέθηκε Λυματολάσπη.

- Το δίκτυο Βιοαερίου περιελάμβανε:

1. Πυρσό Καύσης Βιοαερίου
2. Κατακόρυφο δίκτυο με τσιμεντένιες βάσεις και τσιμεντοσωλήνες διάτρητους Φ80 το πρώτο μέτρο των οποίων τοποθετήθηκε και τα υπόλοιπα παραδόθηκαν επί τόπου για να τοποθετούνται από τον χρήστη κατά την ανάπτυξη των κυττάρων καθ’ ύψος.
3. Φρεάτια και καπάκια σύμφωνα με τις προδιαγραφές που παραδόθηκαν επί τόπου του έργου.
4. Σωλήνες από HDPE για το οριζόντιο δίκτυο που παραδόθηκαν επί τόπου για να τοποθετηθούν στη συνέχεια βάσει μελέτης.

- Το Οριζόντιο Δίκτυο Βιοαερίου δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ να τοποθετηθεί στον Πυθμένα του ΧΥΤΑ κατά την φάση της κατασκευής του έργου, καθώς προς έκπληξη του κ. Βέργη, κ. Ματιάνη και κ. Κουρή τα αέρια, χρόνια τώρα, πηγαίνουν προς τα πάνω και επομένως αν σε παγκόσμια πρωτοτυπία το τοποθετούσαμε κάτω στον πυθμένα, θα ήταν απλά Άχρηστο.

- Η συλλογή και καύση του βιοαερίου ξεκινά αρκετά χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ και εκ των πραγμάτων αποτελεί αντικείμενο της φάσης λειτουργίας.

- Οι τάφροι συλλογής ομβρίων είναι ΑΡΙΣΤΑ κατασκευασμένοι περιμετρικά της λεκάνης στο ανάντι όριο της οδοποιίας, ώστε να απάγουν με ασφάλεια τα όμβρια εκτός ΧΥΤΑ και να μην επιβαρύνουν με στραγγίδια τη μονάδα.


Για το ΧΥΤΑ ΝΟΤΟΥ:

- Έχουμε άποψη, αλλά δεν έχουμε λόγο να υπερασπιστούμε ούτε τη χωροθέτηση ούτε καν την κατασκευή της εν λόγω μονάδας.

- Υπόγεια Νερά έως το βάθος που έχουμε σκάψει έως την ημέρα που λόγω κατάληψης σταμάτησε το έργο δεν βρέθηκαν ποτέ. Το σκάμμα ήταν στεγνό και η λιμνούλα που έχει σχηματιστεί προέρχεται από όμβρια ύδατα και οφείλεται στη φύση του εδάφους (άργιλος με υψηλό δείκτη αδιαπερατότητας – γι΄ αυτό και από πλευράς υπεδάφους το οικόπεδο θεωρείται κατάλληλο για ΧΥΤΑ λόγω φυσικού σχηματισμένου γεωλογικού φραγμού-) και την επιτυχή συμπύκνωσή του από πλευράς μας κατά την κατασκευή.

- Οι εργασίες από την πρώτη στιγμή γίνονται υπό την αδιάκοπη παρουσία της αρχαιολογίας την οποία εμείς ενημερώσαμε για την έναρξη του έργου δέκα μέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης, ως οφείλαμε με σχετικό έγγραφό μας. Μέχρι και την ημέρα που σταματήσαμε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ένδειξη ή υπόδειξη δεν υπήρξε από τους επιβλέποντες αρχαιολόγους για ευρήματα, κάτι που αποδεικνύεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ή τον πιο απλό από τα έγγραφα της υπηρεσίας. Τα αρχαία βρέθηκαν (!) δεκαπέντε μέρες μετά που σταματήσαμε να σκάβουμε λόγω κατάληψης και τότε μας εστάλη χαρτί περί Διακοπής Εργασιών από την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.

Κύριοι,

Με τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι ο μονόλογος με σκοπό τη διαστρεύλωση της κοινής γνώμης εξυπηρετεί σαφώς συμφέροντα, αλλά όχι εκείνα που υπονοεί ο κύριος Βέργης, αλλά κάποια άλλα που γνωρίζει καλά ο ίδιος και πιθανόν να διαπιστώσουμε όλοι στη συνέχεια.

Θα είμαστε παρόντες ενάντια στην οποιαδήποτε περαιτέρω απόπειρα σπίλωσης της προσπάθειας που όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μας καταβάλουν καθημερινά με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Δεν θα ανεχτούμε ύβρεις και αφορισμούς από άτομα που έχουν μάθει να μην παράγουν τίποτε, να μην κάνουν τίποτε και να ζουν παρασιτικά, ασκούμενοι στο λαϊκισμό και τη συκοφαντία, ως ασφαλή μέθοδο επιβίωσης.

Θα αντιδράσουμε. Πρώτα δια της ενημέρωσης των συμπολιτών μας που έχουν και κρίση και άποψη και δεύτερον με οποιοδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο κρίνουμε ότι προστατεύει το όνομα και την υπόληψή μας.

Με κάθε τιμή,

Ασωνίτης Θεόδωρος
Πολιικός Μηχανικός ΕΜΠ


Πηγή: Corfu News 21/04/08

Σχετικά άρθρα:
Εξώδικο στον Τ. Βέργη από τη ΔΟΜΟΚΑΤ Α.Τ.Ε