Εντός των ημερών η τελική στάση του Δημάρχου Σ. Γατσούλη στο θέμα του ΧΥΤΑ

Τη δέσμευση να αγωνιστεί μαζί με το λαό της Λευκίμμης εφόσον διαπιστωθούν παρανομίες στο θέμα του ΧΥΤΑ, ανέλαβε ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπύρος Γατσούλης. Στην εκπομπή ΤΗΛΕΣΟΚ του δημοσιογράφου Τ. Βέργη που προβλήθηκε χθες 01/04/08, ο κ. Γατσούλης ανέλαβε την υποχρέωση οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να εξετάσουν τον φάκελο του ΧΥΤΑ εντός τεσσάρων ημερών και δήλωσε ότι αν διαπιστωθούν παρανομίες, ο ίδιος θα είναι μπροστάρης στον αγώνα των Λευκιμμιωτών κατά του ΧΥΤΑ.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο κ. Βέργης δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα στο οποίο απάντησε ότι τέτοιου είδους εκβιασμοί δεν περνάνε και ότι η μάχη συνεχίζεται ενώ για τα γεγονότα της προηγούμενης Τρίτης ο ίδιος σχολίασε:

"Αλλά επειδή μεσολάβησαν κάποια άλλα γεγονότα την προηγούμενη Τρίτη κι έγινε ένα πραξικόπημα εδώ σε αυτό εδώ το κανάλι και για τη συγκεκριμένη εκπομπή από κάποιους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να εμφανίζονται σαν βασιλικότεροι του βασιλέως διότι η ιδιοκτησία του καναλιού δεν γνώριζε τίποτα και πήραν μόνοι τους κάποιες πρωτοβουλίες κακώς, το επαναλαμβάνω κακώς, χωρίς να με ενημερώσουν εμένα, χωρίς να ενημερώσουν και την ιδιοκτησία του καναλιού, πήραν μόνοι τους κάποιες πρωτοβουλίες, επειδή κάποιος μεσάζοντας τους είπε ότι κάποια οικονομικά συμφέροντα, τα οποία έχουν σχέση και με τον ΧΥΤΑ, δυσαρεστήθηκαν με την εκπομπή που έγινε. Εγώ υπόσχομαι ότι αυτή η εκπομπή εδώ θα σταματήσει μόνο και μόνο όταν το θελήσει η ιδιοκτησία αυτού του καναλιού. Εγώ δεν θα τη σταματήσω, θα συνεχίσω αυτό το θέμα μέχρι να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει. Ήδη άρχισε μεγάλο αθηναϊκό κανάλι να ενδιαφέρεται και του έδωσα στοιχεία, του έδωσα αποσπάσματα από τις εκπομπές που κάναμε και από την επίσκεψη που έκανα τη Κυριακή που μας πέρασε στο χώρο του ΧΥΤΑ και πολύ σύντομα θα προβληθεί και σε αυτό το αθηναϊκό κανάλι παρουσία μου αυτή η εκπομπή διότι, τελικά να σας πω κάτι; Είναι ντροπή μας από το 1993 κάποιοι άνθρωποι με όλες τις κυβερνήσεις, με όλες τις κυβερνήσεις κυριολεκτώ, να λυμαίνονται το νησί μας, να έχουν φτάσει το νησί στον πάτο, δεν πάει πιο κάτω, έχουν διαλυθεί τα πάντα, πιο κάτω δεν μπορεί να πάει κι εμείς να τους ανεχόμαστε. Το φαινόμενο που έχει δημιουργηθεί στο Νότο της Κέρκυρας, στους επονομαζόμενους «ξυπόλυτους του Νότου» γιατί έτσι είχαμε συνηθίσει να λέμε τους Λευκιμμιώτες, τους ανθρώπους, που μια ζωή οι της αθηνοκεντρικής εξουσίας, της Κερκυραϊκής εξουσίας, τους είχαν πάντα μόνο και μόνο για τους ψήφους τους και τίποτα άλλο, δημιούργησαν ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα, τεράστιο κοινωνικό θέμα. Δημιουργήθηκε κυρίες και κύριοι ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό κίνημα, ένα κίνημα που δεν προέρχεται ούτε από την αστική τάξη, ούτε από τη Δεξιά, ούτε από την Αριστερά, ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Ένα κίνημα των 500 ευρώ ανθρώπων οι οποίοι αυτή τη στιγμή εγκατέλειψαν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τα μεροκάματά τους, τις επιχειρήσεις τους, ξενυχτούν μέσα σε τσαντίρια, σε αντίσκηνα για να προστατεύσουν τη ζωή τους, το μέλλον των παιδιών τους και τον τόπο τους."


Δείτε το βίντεο από την εκπομπή της Τρίτης 01 Απριλίου για τον ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ:

Α Μέρος

Βίντεο από το Corfu News



Β & Γ Μέρος


Βίντεο από το Corfu News




Σχετικά άρθρα:
Επίσκεψη Τ. Βέργη στα Μεσοράχια
Φίλοι Λευκιμμιώτες
Μαύρη σελίδα για τα ΜΜΕ της Κέρκυρας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΧΥΤΑ Λευκίμμης συμπαραστέκεται στον Τ. Βέργη
"Λόγω άνωθεν πιέσεων"
Καταγγελία για την τηλεοπτική εκπομπή