Λευκίμμη. Το κακό παιδί της Κέρκυρας;

Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Λευκίμμης έχει καταλάβει που οδηγείται η περιοχή στην περίπτωση που κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ στη θέση Μεσοράχια. Όσο η πληροφόρηση γίνεται κτήμα του καθενός ,τόσο περισσότεροι αντιτίθενται στην κατασκευή του εγκληματικού αυτού τερατουργήματος. Αυτή την ισχυρή πλειοψηφία ίσως κάποιοι να την φοβήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και δεν προέβησαν σε καμία ενημέρωση του κόσμου για την επικείμενη κατασκευή αυτού του «έργου». Δεν πληροφόρησαν τον κόσμο ενώ γνώριζαν και την περιοχή και την ακαταλληλότητά της αλλά και τις παρατυπίες στην εξασφάλιση των εγκρίσεων και των μελετών. Όλοι αυτοί που ο λαός τους εκλέγει για να τον εκπροσωπούν και να προστατεύουν τα δικαιώματά του είτε είχαν την εξουσία είτε και ήταν αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια, δεν έκαναν το καθήκον τους.
Με λύπη μου παρακολουθώ τη δημοτική αρχή ακόμη και σήμερα που βλέπει τις αντιδράσεις και που είμαι σίγουρος ότι τις θεωρεί δικαιολογημένες έστω κι αν δεν το εκφράζει, να επιμένει στην κατασκευή του ΧΥΤΑ με το σκεπτικό ότι δεν θα υπάρξει χώρος μετά το 2008 που να μπορεί η Λευκίμμη να εναποθέτει τα στερεά της απόβλητα.
Η Κέρκυρα αποτελείται από 13 Δήμους :
1. Εσπερίων
2. Θιναλίων
3. Κασσωπαίων
4. Αγίου Γεωργίου
5. Φαιάκων
6. Παλαιοκαστριτών
7. Παρελίων
8. Κερκυραίων
9. Αχιλλείων
10. Μελιτειέων
11. Κορισσίων
12. Λευκιμμαίων
13. Παξών

Αν δεν κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη τότε η Λευκίμμη δεν θα βρεί χώρο να αποθέσει τα σκουπίδια της.
Ο Δήμος Μελιτειέων για παράδειγμα θα βρει ; Μάλλον !Δεν έχει προκύψει για το Δήμο αυτό κάτι διαφορετικό.
Ο Δήμος Εσπερίων θα βρει ; Μάλλον και αυτός.
Ο Δήμος Παρελίων θα βρει ; Μάλλον και αυτός θα βρει.
Όλοι οι άλλοι Δήμοι το πιθανότερο είναι να βρουν κάποια λύση μέχρι να υπάρξει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης για ολόκληρο το Νομό. Ο μόνος Δήμος που δεν προβλέπεται να βρει λύση (σύμφωνα με την άποψη της δημοτικής αρχής) είναι ο Δήμος της Λευκίμμης και ο μόνος τρόπος να μη γίνει αυτό είναι να κατασκευαστεί ένας ΧΥΤΑ που να δίνει λύση και στους υπόλοιπους Δήμους, σε ένα χώρο μάλιστα που οι πιθανότητες να καταστρέψει το περιβάλλον ,την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής είναι συντριπτικά μεγάλες.
Δηλαδή ο μόνος Δήμος που δεν έχει επιβαρύνει ποτέ τον υπάρχον ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου έστω με ένα τενεκεδάκι, θα είναι, αν δεν υπογράψει την καταδίκη του, το «κακό παιδί» της Κέρκυρας.
Θεωρώ ότι έστω και τώρα η δημοτική αρχή θα πρέπει να συστρατευτεί με τα «κακά παιδιά» και να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι το μήνυμα ότι την τιμή μας την αξιοπρέπεια μας, το δικαίωμά μας στην ποιότητα ζωής ,το περιβάλλον της περιοχής μας δεν το υποθηκεύουμε για να δώσουμε διέξοδο σε πράξεις και παραλήψεις άλλων «αρμοδίων», που για να καλύψουν την ανικανότητά τους να λύσουν τόσα χρόνια ένα τόσο κρίσιμο για το νησί μας ζήτημα, επιδιώκουν να θυσιάσουν ένα από τα 13 παιδιά του νομού μας.
Το παιδί αυτό ας είναι για όλους αυτούς «κακό».

http://lefkimmi.sosblog.com