Διαπαραταξιακή επιτροπή στη Λευκίμμη για το ΧΥΤΑ Νότου

Τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί εάν η εκτέλεση του έργου του ΧΥΤΑ του νότου εξελίσσεται σύμφωνα με τη μελέτη αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκιμμαίων. Η Επιτροπή θα συγκροτείται από 9 άτομα, ενώ ο Δήμος σκοπεύει – σύμφωνα με το Δήμαρχο Σπύρο Γατσούλη, να προτείνει τη συμμετοχή σε αυτήν και εκπροσώπου του Συλλόγου ΑΛΕΥΧΙΜΜΟΝ.

Πάντως, στη χθεσινή συνεδρίαση προκλήθηκε ένταση μεταξύ του Δημάρχου και κατοίκων της Λευκίμμης, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία και να υποβληθούν μηνύσεις, ενώ χθες το βράδυ εκδηλώθηκε φωτιά στη χωματερή της Λευκίμμης.

Παραλλήλως, αύριο θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο, εξ αναβολής, η αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κάτοικοι της Λευκίμμης με αίτημα τη διακοπή εργασιών κατασκευής του ΧΥΤΑ.

Πηγή ΕΡΤ

Σχόλια:

Σε άλλη μια προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης προέβει ο Δήμαρχος με την δημιουργία αυτής της επιτροπής θέλοντας να μας πείσει ότι το έργο θα εκτελεστεί σωστά.

Αναρωτιέμαι αν αυτή η επιτροπή θα εξετάσει το γεγονός ότι το έργο έχει ήδη ξεκινήσει στραβά χωρίς μελέτες χωροθέτησης και περιβαλλοντικών όρων.

Επίσης, αναρωτιέμαι ποιος θα είναι ο ρόλος μια τέτοιας επιτροπής εφόσον το μόνο που θα κάνει είναι να φέρει εις γνώσει του δημοτικού συμβουλίου τυχόν λάθη στην κατασκευή του ΧΥΤΑ. Από εκεί και πέρα τον τελευταίο λόγο θα τον έχει και πάλι ο Δήμαρχος (μέσο της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου) και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας

Γιάννης