Ο δήμαρχος της περιβαλλοντολογικής καταστροφής

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Γατσούλη για το θέμα του ΧΥΤΑ στον Αντέννα Κέρκυρα θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ο κ. Γατσούλης αγαπάει πράγματι τον τόπο του και το δείχνει όχι μόνο με λόγια αλλά και πράξεις.

Έτσι λοιπόν από το υπέρμετρο του ζήλος και πάθος για την Λευκίμμη αλλά και πιο συγκεκριμένα σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον αυτής έχει πράξει τα μεγαλύτερα σφάλματα. Να σας υπενθυμίσω λοιπόν ότι επί θητείας του ως αντινομάρχης άφησε να καταστρέψουν τις παραλίες τις νότιας Κερκύρας με αμμοληψία που έγινε εις γνώση του. Κατανοώ ότι άλλοι είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης εδώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός είναι αθώος.

Επίσης κατάφερε να καταστρέψει την μοναδική γεώτρηση με πόσιμο νερό που τροφοδοτούσε δύο χωριά με αποτέλεσμα τώρα οι κάτοικοι να μένουν αρκετές φορές χωρίς νερό αλλά και να αγοράζουν πόσιμο νερό.

Θα ήθελα επίσης να σας θυμίσω και το πρόβλημα της αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού που έχει μείνει για τόσα χρόνια άλυτο. Καθώς επίσης και το πρόβλημα ύδρευσης που καταλήγουν οι τουρίστες το καλοκαίρι να κάνουν μπάνιο με βοθρολύματα.

Πως λοιπόν έρχεται σήμερα κα πάλι ο κ. Γατσούλης να μας πει ότι αυτός θα μας λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών με τέτοιο ενεργητικό στις πλάτες του. Πιστεύετε αλήθεια ότι θα κατασκευάσουν τον ΧΥΤΑ όπως προβλέπεται ή θα φτιάξουν κάτι παρόμοιο του Τεμπλονίου και τα υπόλοιπα χρήματα θα τα βάλουν στην τσέπη;

Πως λοιπόν να δώσουμε εμπιστοσύνη σε έναν τέτοιο δήμαρχο που στο άκουσμα χτες ότι κάτοικοι πηγαίνουν να παραπονεθούν στον δήμαρχο τους για την έξαλλη κατάσταση με τα ΜΑΤ αυτός εκκένωσε το δημαρχείο διώχνοντας όλους τους υπαλλήλους και κλειδώνοντας το κτίριο αναχώρησε με το υπηρεσιακό του τζιπ για να γίνει άφαντος;

Ναι, καλά ακούσατε ΜΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΤΖΙΠ γιατί κατάφερε να αγοράσει με χρήματα του δημοσίου υπηρεσιακό τζιπ για να μπορεί να σοφάρει με στιλ μιας και έχουμε καλύψει όλες τις άλλες μας ανάγκες. Αντί λοιπόν ο δήμος να κοιτάξει να αποκτήσει ένα ασθενοφόρο, γιατί αν γίνει το κακό ούτε που πρόκειται να προφτάσουν να μας μεταφέρουν στο νοσοκομείο της πόλης , ο δήμαρχος θεώρησε ότι το τζιπ ήταν πιο αναγκαίο για να εξυπηρετεί δικές του ανάγκες.

Αυτό λοιπόν είναι το ιστορικό του κ. Γαστούλη όσο αναφορά το περιβάλλον και πόσο φιλικός είναι απέναντι του που εκτός από την ανικανότητα που τον διέπει αποφασίζει με φασιστικούς τρόπους την καταστροφή σε ότι μας έχει απομήνει.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι το θέμα του ΧΥΤΑ είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολεί όλους ανεξάρτητα από τι παράταξη ανήκει ο καθένας. Γιατί η παράταξη στην οποία ανήκουμε είναι αυτή του αδικημένου λαού της Λευκίμμης που δυστυχώς εμπεριέχει ανθρώπους από όλα τα κόμματα ανεξαρτήτως. Είμαστε λοιπόν από αυτήν την πάστα των ανθρώπων που υποφέρουν εξαιτίας όλων εσάς των τοπικών αρχόντων - μη εξαιρουμένου αυτών που μας διοικούσαν πριν.

Ας ελπίσουμε ότι κάποτε αυτός ο λαός θα ξυπνήσει…

Γιώργος.