Συνεχίζεται η αναταραχή στη Λευκίμμη για το ΧΥΤΑ

Με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονται σήμερα - για δεύτερη ημέρα – οι εργασίες κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Μεσοράχη Λευκίμμης, ενώ ο Σύλλογος ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ και κάτοικοι εξακολουθούν να αντιδρούν διαφωνώντας με την κατασκευή ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη περιοχή που δεν πληροί – όπως υποστηρίζουν – τις απαραίτητες από νομοθεσία προϋποθέσεις. Μάλιστα το πρωί προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά στο Δημαρχείο της Λευκίμμης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, Σωτήρης Μικάλεφ, διαβεβαίωσε χθες ότι η κατασκευή και η λειτουργία του έργου θα είναι «τεχνικά άρτιες» και προσέθεσε ότι αν το έργο δεν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, η Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά πρέπει να επιστρέψουν στο Ταμείο Συνοχής το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που έχουν λάβει για ΧΥΤΑ, αποκατάσταση χωματερών και διάθεση απορριμμάτων σ’ ολόκληρη την περιφέρεια.

Ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων, Σπύρος Γατσούλης είπε το πρωί πως επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή από τον οποίο ζήτησε να μη γίνουν νέα επεισόδια, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τα μέλη του συλλόγου Αλεύχιμον στο αίτημα τους να μην γίνει το έργο δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη ταχθεί θετικά υπέρ της δημιουργίας ΧΥΤΑ στο συγκεκριμένο χώρο. Χθες τα μέλη του συλλόγου Αλεύχιμον έκαναν παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας να συζητηθεί εκ νέου το θέμα, επικράτησε ένταση και η συνεδρίαση διεκόπη.

Πηγή ΕΡΤ