Σιωπηρή διαμαρτυρία

Σιωπηρή διαμαρτυρία οργάνωσαν χθες το πρωί κάτοικοι της Λευκίμμης με την ευκαιρία του εορτασμού της εορτής του Αγίου Αρσενίου όπου παρεβρίσκονταν ο νομάρχης της Κέρκυρας κύριος Στέφανος Πουλημένος καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Χωρίς φωνές και συνθήματα, κρατώντας μόνο μαύρες σημαίες, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο (περίπου στα 250-300 άτομα) και στην συνέχεια έκαναν πορεία προς τον ναό του Αγίου Αρσενίου στις Ριγγλάδες.

Μετά την λήξη του εορτασμού ακολούθησε συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής και του νομάρχη όπου και του κατατέθηκαν τα εξής αιτήματα:

  • Άμεση απόσυρση των δυνάμεων ΜΑΤ από την περιοχή της Λευκίμμης

  • Λήξη της κατασκευής του παράνομου ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη και την άμεση ανάθεση μελέτης για τον ορθό σχεδιασμό αντιμετώπισης του προβλήματος σε επίπεδο νομού.


Για το πρώτο απάντησε ότι θα απευθυνόταν στον αστυνομικό διευθυντή για να δουν τι μπορούν να κάνουν ενώ για το δεύτερο δήλωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα δική του.

Στον εορτασμό βρισκόταν επίσης και ο δήμαρχος Λευκιμμαίων κ. Γατσούλης. Κατά την έξοδο του από τον χώρο της εκκλησίας και μετά την λήξη της εορτής, διαδηλωτές άρχισαν να τον γιουχάρουν. Ο δήμαρχος απήντησε με τις συνήθεις πλέον απειλές του στυλ «θα σας περιποιηθώ εγώ».

Αξιοσημείωτο ήταν το επεισόδιο που διαδραματίστηκε μεταξύ του δημάρχου και μιας διαδηλώτριας που ωρυόταν, για το γεγονός ότι την εξαπάτησε όταν της ζητήθηκε από τον κ. Γατσούλη να τον ψηφίσει με την υπόσχεση ότι δεν θα γινόταν ο ΧΥΤΑ.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε επίσης, ότι στον χώρο είχαν αναπτυχτεί αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τους ζητήθηκε από τον δήμαρχο να παραβρίσκονται στον εορτασμό. Θέλοντας ο δήμαρχος να κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων του, στο τέλος της εορτής αποδέσμευσε τους αστυνομικούς λέγοντας μπροστά στο πλήθος «δεν σας χρειάζομαι πια, μπορείτε να φύγετε τώρα».

Σχόλια:


Ο νομάρχης με τον τρόπο αυτόν του θέλησε να ξεπλύνει τα χέρια του για το θέμα του ΧΥΤΑ.

Σε άλλες περιπτώσεις όμως ξέρει να κάνει δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι «ο ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη έρχεται να ανακουφίσει το πρόβλημα του ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι» και ότι «η πορεία του έργου κατασκευής ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη είναι μη αναστρέψιμη».

Εδώ μπορείτε να ακούσετε την δήλωση του Συνέντευξη νομάρχη Πουλημένου

Δεν χρειάζεται κύριε νομάρχη καταλάβαμε τον ρόλο που παίζεται…