Νέα συγκέντρωση κατά της χωματερής

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί έξω από το χώρο όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, στον οποίο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για να περιφρουρήσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των εργασιών που έχουν ξεκινήσει. Κατόπιν, οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν έξω από το δημαρχείο, απαιτώντας να σταματήσουν οι εργασίες και να απομακρυνθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την περιοχή, διαμηνύοντας, παράλληλα, ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΝΕ Κέρκυρας του Κόμματος Δημήτρη Πιτσιάβα, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει την πρωτόγνωρη και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, η οποία έγινε κατόπιν κυβερνητικής εντολής.

Σχετικά με τις τρεις συλλήψεις (δύο στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και ενός ακόμη 27χρονου αγωνιζόμενου νεολαίου), η ΝΕ καταγγέλλει «πως αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία».

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στον κερκυραϊκό λαό να καταδικάσει τον κυβερνητικό αυταρχισμό, την κρατική καταστολή και περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Πηγή Ριζοσπάστης