ΤΟ ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ και η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλουν

Στα πλαίσια ενός καθόλα παράνομου έργου με την επίσημη ονομασία ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας και την αντίσταση των κατοίκων της Λευκίμμης που απορρέει από την προσπάθεια δημιουργίας του,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:

A) Όλους όσοι έδωσαν εντολή να εγκατασταθούν και να δράσουν στο τόπο μας οι δυνάμεις καταστολής (Μ.Α.Τ. , Υ.Μ.Ε.Τ., Ο.Π.Κ.Ε)

Β) Τις δυνάμεις «κατοχής» που αντιμετώπισαν τους κατοίκους της Λευκίμμης με χημικά ,ξυλοδαρμούς και συλλήψεις γιατί έκαναν το «έγκλημα» να υπερασπιστούν με ένα δίκαιο , σύννομο και έντιμο αγώνα την περιοχή τους ώστε να μην καταστραφεί το περιβάλλον , να μην υποβαθμιστεί η ζωή τους και να μην καταρρεύσει ο οικονομικός τους πνεύμονας. Οι δυνάμεις αυτές με τη βία και τη τρομοκρατία , που θυμίζουν άλλες εποχές , καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας και καταλύουν το κράτος δικαίου.

Γ) Τους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου μας που με τη στάση τους και τις αποφάσεις που πήραν στα δημοτικά συμβούλια συνηγόρησαν και συνέβαλλαν στη δημιουργία αυτού του παράνομου έργου.

Δ) Φυσικά όλους τους αρμόδιους φορείς (Νομαρχία , Περιφέρεια Σύνδεσμο Καθαριότητας ) που ενώ γνωρίζουν την παρανομία , τη συνεχίζουν και την εφαρμόζουν.

Ε) Τη γενική στάση του Δημάρχου Λευκιμμαίων κ. Γατσούλη Σπυρίδωνα απέναντι στους δημότες του και τη Λευκίμμη γιατί:

1) Δεν προχώρησε σε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής.

2) Με υπερβάλλοντα ζήλο συντάχτηκε με τους αντιδίκους και όρισε ως δικηγόρους τους νομικούς συμβούλους του Δήμου εναντίον των Δημοτών του οι οποίοι διεκδικούν ένδικα το δικαίωμα της προσωπικότητας .

3) Εξέδωσε παραπλανητική ανακοίνωση με την οποία παραπληροφορεί και τρομοκρατεί τους Λευκιμμιώτες στο κρίσιμο και ζωτικής σημασίας ζήτημα των σκουπιδιών και ανεχόμενος τους εργολάβους , τα ΜΑΤ και τις υπηρεσίες του κέντρου ,που ανίκανες να δώσουν θεσμική λύση στο κρίσιμο θέμα των σκουπιδιών του νομού ,θυσίασαν συνωμοτικά εδώ και 13 χρόνια τον τόπο μας αποφασίζοντας παράνομα τη μεταφορά των σκουπιδιών στον Κάβο.

4) Κυκλοφόρησε μαζί με την παραπλανητική ανακοίνωση απόσπασμα πρακτικού του Συνδέσμου Καθαριότητας αποκρύπτοντας ότι το περιεχόμενο του αποσπάσματος αποτελεί ,απλή ευχή του Συνδέσμου Καθαριότητας εφησυχάζοντας τους κατοίκους .Αρμόδιος φορέας να αποφασίζει ποιος θα διαχειρίζεται το ΧΥΤΑ και ποίοι Δήμοι θα εναποθέτουν τα σκουπίδια τους είναι αποκλειστικά η περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία με την απόφαση το 2006 προγραμμάτισε όλα τα σκουπίδια του νομού να έρθουν στον Κάβο, καταργώντας τα όρια των διαχειριστικών ζωνών και υιοθετώντας την αρχή της εγγύτητας σε ένα Νομό που στη πράξη θα λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2008 ένας και μόνο ΧΥΤΑ. Ο ΧΥΤΑ του Κάβου.

5) Με αυταρχισμό και βία, κατά τη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου από μέλη του κινήματος , επέδειξε απέναντι στους Δημότες του πρωτοφανή συμπεριφορά με προκλητικές ενέργειες.


Καλούμε όλους τους Λευκιμμιώτες-τισσες να συστρατευτούν στον αγώνα ενάντια στο έγκλημα.

  • ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

  • ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  • ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

  • ΤΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ


1). ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ «ΤΟ ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ»
2). Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ.