Ένταση στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης

  

Ένταση υπάρχει και σήμερα στη Μεσοράχη Λευκίμμης, όπου συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι εργασίες κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του νότου, με το σύλλογο ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ και κατοίκους της περιοχής να διαμαρτύρονται και τις αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο.


Το πρωί κάτοικοι έκαναν συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο της Λευκίμμης η οποία έληξε μετά από δυναμική παρέμβαση του δημάρχου Σπύρου Γατσούλη.
Ο κ. Γατσούλης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ, υποστήριξε ότι την κατάληψη πραγματοποίησαν μια μικρή μειοψηφία κατοίκων που θέλουν να μην ολοκληρωθεί το έργο του ΧΥΤΑ, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένος να προχωρήσει ακόμα και στη διενέργεια δημοψηφίσματος.


Νωρίς το μεσημέρι κάτοικοι εισήλθαν στο χώρο του εργοταξίου και προσπάθησαν να εμποδίσουν τις εργασίες, αποχώρησαν όμως χωρίς να γίνουν επεισόδια.


Στο μεταξύ, Καταγγελίες για αυταρχισμό των κυβερνητικών παραγόντων και του «γαλαζοπράσινου», όπως τον αποκάλεσαν, Συνδέσμου Καθαριότητας, , έκαναν χθες τα μέλη της νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Σπύρος Σαμοίλης, ο οποίος και συνελήφθη στα επεισόδια της Τρίτης, και Γιάννης Πιέρρης. Οι κ.κ. Πιέρρης και Σαμοΐλης ζήτησαν την απόσυρση της αστυνομικής δύναμης καθώς και την απόσυρση των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί στους συλληφθέντες, στελέχη του κόμματος και της ΚΝΕ.

Πηγή ΕΡΤ