ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΄΄ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ΄΄ ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ


ΣΥΡΙΖΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΄΄ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ΄΄ ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ
Την Παρασκευή 01 Μαρτίου έγινε η δίκη των 4 Λευκιμμιωτών, για τα γεγονότα ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας. Για τους παπα-Σπύρο Μοναστηριώτη και Σπύρο Μακαντάνη η δίκη αναβλήθηκε, λόγω έλλειψης μαρτύρων κατηγορίας, ενώ στους άλλους δύο το δικαστήριο επέβαλλε εξοντωτικές ποινές. Στον Γιώργο Λειτούργη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, επέβαλλε ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή και στον Στέφανο Μοναστηριώτη ποινή φυλάκισης 33 μηνών. Και οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, η μνημονιακή τρόϊκα εσωτερικού ήρθε να καταδείξει και στους κατοίκους της Λευκίμμης ότι οι κοινωνικοί αγώνες ΄΄ποινικοποιούνται΄΄ και πληρώνονται με εξοντωτικές ποινές φυλάκισης. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν, ενισχύουν την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού, αυταρχισμού και τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει στην Ελληνική κοινωνία η μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Κεντρική ιδέα : η ποινικοποίηση κάθε αντίστασης.

Εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά την ίδια συνταγή του ΄΄σοκ και δέους΄΄ – όπως και σε κάθε κίνηση ΄΄αντίστασης΄΄ στα χρόνια του μνημονίου – επιδιώκει να ποινικοποιήσει κάθε κοινωνική διαμαρτυρία ενάντια στην ξεπερασμένη λύση της δήθεν ΄΄υγειονομικής ταφής΄΄ των απορριμμάτων.

Οι κοινωνικές αντιστάσεις ενάντια στη μέθοδο διαχείρισης της δήθεν ΄΄υγειονομικής ταφής΄΄ είναι γι’ αυτούς ΄΄εφιάλτης΄΄, που δεν πρέπει να επαναληφθεί, προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα, οι προσπάθειες για την είσοδο επιχειρηματικών συμφερόντων στη διαχείριση των απορριμμάτων. Η απόφαση του Δικαστηρίου ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική πρόθεση, που έχει αμέριστους συμπαραστάτες το Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών, για την ιδιωτικοποίηση της συλλογής, μεταφοράς, και διαχείρισης των απορριμμάτων με κοστοβόρες μεθόδους διαχείρισης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα - και έκτοτε σταθερά - έχει ταχθεί υπέρ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων (διαλογή – ανακύκλωση – επεξεργασία – κομποστοποίηση) με διάθεση των υπολειμμάτων σε Χ.Υ.Τ.Υ. Η προτεραιότητα της μείωσης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων, με την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας και υπό δημόσιο έλεγχο, είναι η πολιτική πρόταση που αρμόζει στη δική μας αριστερά.

Η λύση υπάρχει και βρίσκεται στους κοινωνικούς αγώνες, στην ακύρωση του μνημονίου και στην ενίσχυση της Αριστεράς για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 

Η Γραμματεία της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νότιας Κέρκυρας