Στον αγώνα των Λευκιμμιωτών συμπαρίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ - Ο ΣΥΡΙΖΑ - Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Το Κράτος της Βίας και της Καταστολής, της καταπάτησης των ανθρωπίνων, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, επανέρχεται στη μνήμη μας σήμερα με αφορμή τη δίκη της αγωνίστριας από τη Λευκίμμη, Ζαχαρένιας Ραυτοπούλου. Το Κράτος εκείνο που με μανδύα το νόμο, μετατρέπεται σε χωροφύλακα τιμωρώντας την αγωνιστικότητα του Λευκιμμιώτικου λαού. Οι αποκεντρωμένες κοινωνίες, οι δεμένες σαν μια γροθιά, όπως η Λευκιμμιώτικη κοινωνία, αποτελούν φόβητρο για τα οργανωμένα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των υπηρετών του κεφαλαίου και του καπιταλισμού. Ο αγώνας του Λευκιμμιώτικου λαού δεν τελειώνει εδώ. Η σημερινή δίκη δεν είναι δυστυχώς η πρώτη ούτε και η τελευταία. Η Ζαχαρένια Ραυτοπούλου κατηγορείται σήμερα για "επικίνδυνη σωματική βλάβη", σύμφωνα με το κατηγορητήριο του ποινικού δικαστηρίου.
Κανείς όμως δεν αναρωτήθηκε ποιος θα λογοδοτήσει για τις "επικίνδυνες βλάβες" που προκάλεσαν οι πολιτικές του μνημονίου, της απάνθρωπης και καταστροφικής αντίληψης που κατέστρεψε το περιβάλλον, υποβάθμισε την οικολογία, ποινικοποίησε την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Κέρκυρας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον διαρκή αγώνα της Λευκίμμης ενάντια στο Κράτος που θέλει να στείλει στις φυλακές τα όνειρα των λαών, να βάλει χειροπέδες στην ανάγκη για μια δίκαιη κοινωνία της αριστεράς και της οικολογίας.
Ήρθε η ώρα να στείλουμε την κρατική βία με οποιαδήποτε μορφή κι αν αυτή εκφράζεται στα σκουπίδια, στις χωματερές του χθες. 
Πηγή: Ενημέρωση