Καταγγελία εναντίον του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Σπύρου, σε σχέση με το ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, έχουμε να καταγγείλουμε τα εξής:

Ο κ. Σπύρου ως πολιτευτής , ως βουλευτής και ως πολιτικός που υπηρέτησε σε κυβερνητικές θέσεις θα πρέπει να γνωρίζει :

1. Την κατάσταση του λιμανιού Λευκίμμης.
2. Την υδροδότηση με αμιαντοσωλήνες της περιοχής μας.
3. Την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης.
4. Την λειτουργία της παράνομης χωματερής Λευκίμμης (η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί ως σταθμός μεταφόρτωσης και καίει καθημερινά δηλητηριάζοντας τους κατοίκους της περιοχής μας)
5. Την τεχνητή λίμνη Μοσχόπουλου στον Κάβο για την οποία δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.
6. Το εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού που κατασκευάστηκε χωρίς να λειτουργήσει ποτέ.
7. Τέλος το Αποχετευτικό δίκτυο της Λευκίμμης για το οποίο δαπανήθηκαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

Θα πρέπει επίσης ο κ. Περιφερειάρχης να γνωρίζει ότι και το αποχετευτικό Δίκτυο Λευκίμμης κινδυνεύει με απένταξη και επιστροφή χρημάτων στην Ε.Ε., τα οποία είναι διπλάσια από όσα δαπανήθηκαν για το ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Για όλα τα παραπάνω ο κ. Περιφερειάρχης δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον, ενώ αντίθετα τις τελευταίες μέρες «κόπτεται» ,αν και αναρμόδιος όπως δηλώνει, για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί ;

Τελειώνοντας δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας που θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή μας.

Λευκίμμη 3-11-2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ