ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Κάλεσμα Συντονιστικής & Αλεύχιμον

Πριν τέσσερα περίπου χρόνια ξεκινήσαμε έναν δίκαιο αγώνα με μόνο στόχο να αποτ-ρέψουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάστηκε για μας χωρίς εμάς από τους κρατούντες με τις ευλογίες και των θεσμικών μας παραγόντων.

Όλο αυτό το διάστημα αγωνιστήκαμε δεχόμενοι τις ύβρεις , τις απειλές και τους εκβιασμούς τόσο του κατασταλτικού κρατικού μηχανισμού όσο και των αιρετών «προστατών» μας. Θέλησαν έτσι να κάμψουν το φρόνημά μας και να αποδυναμώσουν τις τάξεις του Κινήματος μας. Και αφού δεν τα κατάφεραν προσπάθησαν και προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τον αγώνα μας , φορτώνοντας σε Λευκιμμιώτες αγωνιστές ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες , τακτική που παραπέμπει σε άλλες εποχές και που απώτερος στόχος της είναι να τρομοκρατήσει τόσο εμάς όσο και οποιονδήποτε τολμήσει στο μέλλον να σηκώσει κεφάλι και να αντιταχθεί στα μεγάλα συμφέροντα και στη συντεχνία των τρωκτικών που λυμαίνονται τον τόπο μας.

Στα πλαίσια αυτής της τακτικής και των μεθοδεύσεων τρομοκράτησης εντάσσονται και οι δίκες της Παρασκευής 27 Μαΐου 2011, κατά των τεσσάρων Λευκιμμιωτών αγωνιστών, Ανδρονικόπουλος Τάσος, Σαμοϊλης Σίμος, Καραβαζάκης Βασίλης και Πανδής Γιάννης.

Το Κίνημά μας δεν πρόκειται όμως ούτε αυτή τη φορά να υποκύψει στις προσπάθεια τρομοκράτησης αλλά και συκοφάντησης του αγώνα μας ,γιατί στηρίζεται στο δίκιο, και στην ομοψυχία των συνδημοτών μας , αλλά και στην αποδοχή που βρήκε στην ελληνική κοινωνία. Περίτρανη απόδειξη, ότι ο στόχος συκοφάντησης του αγώνα μας έπεσε στο κενό, αποτελούν τα μηνύματα συμπαράστασης φορέων, συλλόγων, σωματείων αλλά και απλών αγωνιστών που καθημερινά και από κάθε γωνιά της πατρίδας μας φτάνουν σε μας όλα αυτά τα χρόνια. Σε όλους αυτούς στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς και υποσχόμαστε ότι δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μας παρά μόνο όταν δικαιωθούμε.

Όλοι την Παρασκευή 27 Μαΐου στα δικαστήρια της Κέρκυρας για να δώσουμε το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Για να απαιτήσουμε :
- Να αποσυρθούν οι κατασκευασμένες και ψευδείς κατηγορίες κατά των Λευκιμμιωτών αγωνιστών.
- Να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι ,που ευθύνονται για την περιβαλλοντική καταστροφή του νησιού μας.
- Να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες για την οριστική λύση του προβλήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με επιστημονικές και σύγχρονες μεθόδους και διαβούλευση της κερκυραϊκής κοινωνίας .


ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Κερκυραίους να δείξουν έμπρακτα, με την παρουσία τους στα δικαστήρια, την αντίθεση τους στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους φορείς, συλλόγους, σωματεία να συμπαρασταθούν με ψηφίσματα και την παρουσία τους στο δίκαιο αγώνα μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ το Δήμαρχο Κέρκυρας, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους Βουλευτές του νησιού μας ως μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Λευκίμμη 24-05-2011

Συντονιστική Επιτροπή αγώνα κατά του Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας και Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Αλεύχιμον