Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΠΑΛΙ ΣΕ ΔΙΚΗ

Το τριμελές πλημμελειοδικείο Κέρκυρας, μετά από αναβολές, όρισε για τις 27 Μαΐου 2011 τη δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων Λευκιμμιωτών, Ανδρονικόπουλου Τάσου. Σαμοΐλη Σίμου, Καραβαζάκη Βασίλη, Πανδή Γιάννη.

Με εξοντωτικές, αβάσιμες και κατασκευασμένες κατηγορίες σύρονται σε δίκη για γεγονότα που συντελέστηκαν στη Λευκίμμη στις 16 Ιουνίου 2008, όταν οι κάτοικοι της Λευκίμμης αντιδρώντας για πολλοστή φορά στη δημιουργία στην περιοχή τους ενός καθ΄όλα παράνομου ΧΥΤΑ, δέχτηκαν ξανά τη βάναυση επίθεση ενός στρατού κατοχής.

Δυνάμεις καταστολής απ΄όλη την Ελλάδα ήρθαν να τσακίσουν με την πιο σκληρή και απάνθρωπη βία την αντίσταση των κατοίκων, οι οποίοι διεκδικούσαν το δικαίωμα στη ζωή, την περιουσία, την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική τους δραστηριότητα.

Παρ΄όλη όμως τη βία, τη δολοφονική επίθεση, τους ξυλοδαρμούς, τις συλλήψεις, την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας και κράτους δικαίου, δεν κατάφεραν να καταστείλουν την αντίσταση των κατοίκων Έτσι συνεχίζουν την τρομοκρατία με ατελείωτες ποινικές διώξεις. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι θα δώσουν ένα "μάθημα" και σε όλους όσοι παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Τη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής διαδέχεται ο διασυρμός και η ταλαιπωρία σε δίκες συλληφθέντων, κατηγορουμένων και γενικά όλης της Λευκίμμης, αφού έστω και ένας να δικάζεται, δικάζεται ο αγώνας όλων των Λευκιμμιωτών. Μοναδικοί μάρτυρες κατηγορίας, ως είθισται, είναι οι δυνάμεις καταστολής, ενώ θα έπρεπε κατηγορούμενοι να είναι αυτοί, όσοι τους έστειλαν, αλλά και όσοι είναι υπεύθυνοι για το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να απαιτήσουν:

-Να σταματήσουν επιτέλους τώρα όλες οι διώξεις συλληφθέντων, κατηγορουμένων.
-Να μη λειτουργήσει ο παράνομος ΧΥΤΑ-χωματερή.
-Να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Να συμπαρασταθούν και πάλι σε αυτούς που δικάζονται στις 27 Μαΐου 2011 και σε όσους ακολουθούν, γιατί σε κάθε δίκη δικαζόμαστε όλοι.

Θεωρούμε τη συμπαράσταση και παρουσία όλων μας στα δικαστήρια απαραίτητη και επιβεβλημένη, ανεξάρτητα από το αν οι δίκες γίνονται ή αναβάλλονται, γιατί κανείς πολίτης που παλεύει για τα δικαιώματά του δε γνωρίζει πότε θα είναι η δική του σειρά.

-ΟΙ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΕΣ ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
-Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΧΥΤΑ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
-ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΪΟΥ 2011


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΒΛΑΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 6932928075
ΜΠΟΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 6972487724