Το έγκλημα του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας

Τελικά αυτό που φοβόμασταν και που πρώτοι εμείς σας είχαμε ενημερώσει εδώ και μέρες (δείτε το) έγινε.
Το Σάββατο ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κώστας Γεωργαλίδης υπέγραψε τελικά την έγκριση των περιβαντολλογικών όρων της μελέτης του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Ο κ. Κ. Γεωργαλίδης προχώρησε στην πράξη αυτή (υλοποιώντας κυβερνητική εντολή) ώστε η Ελλάδα να μην υποχρεωθεί να επιστρέψει στην Ε.Ε. το ποσό των 4,6 εκ. ευρώ, το οποίο έχει δαπανηθεί για το αμφιλεγόμενο αυτό έργο στην Νότια Κέρκυρα και να γλυτώσει το επερχόμενο Ευρωπαικό πρόστιμο!!!

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Κέρκυρας, υποστήριξε ότι για το θέμα υπήρξε συνεννόηση με το Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο.
Σε μία προσπάθεια δε για να δικαιολογήσει την πράξη του και για να μετριάσει τις τυχόν αντιδράσεις του συλλόγου Αλεύχιμον, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ της Νότιας Κέρκυρας καθώς και του λαού της Λευκίμμης, ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η λύση που επελέγη ήταν η μοναδική εφικτή ώστε να δοθεί η επιδιωκόμενη παράταση.

Τώρα περιμένουμε την αντίδραση της κ. Γκερέκου για το θέμα η οποία βλέπει ότι αντί για την δημιουργία πάρκου Μαρίας Κουλούρη (στον συγκεκριμένο χώρο) όπως είχε δηλώσει ότι θα προτείνει να γίνει σε μνήμη της άτυχης γυναίκας που είχε χάσει τη ζωή της στα επεισόδια του 2008, η περιοχή κινδυνεύει να ονομαστεί ΧΥΤΑ Μαρίας Κουλούρη!!!

Ελπίζουμε ο λαός της Λευκίμμης ο σύλλογος Αλεύχιμον και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ της Νότιας Κέρκυρας να μην ξεγελαστούν απο τις Κυβερνητικές λεκτικές αλχημείες (τόσο στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιούν όσο και στην Κυριακάτικη γενική συνέλευση) και να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην λειτουργία του έτσι κι'αλλιώς παράνομου ΧΥΤΑ.

Ζητάμε δε απο την κ. Γκερέκου την βουλευτή του νησιού μας να επιμείνει στην
αρχική θέση της.
Επιτέλους κάποια στιγμή και σε κάποια θέματα πρέπει να σταματήσει η θεωρία της δήθεν τέχνης του εφικτού!!!

Πηγή: listonplace