ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ αυτό ΣΗΜΕΙΩΜΑ εμείς οι Λευκιμμιώτες που έχουμε αυτόβουλα ενεργοποιηθεί κατά της Αδειοδότησης του Παράνομου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, θέλουμε να καταδείξουμε το στίγμα μας στους συμπατριώτες μας και να τους καλέσουμε να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο την δύσκολη προσπάθειά μας και να μας συμπαρασταθούν, όσοι υιοθετούν τις ΑΡΧΕΣ και ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Πρώτα απ’ όλα είμαστε όλοι μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Πολλοί από εμάς έχουμε διατελέσει ή διατελούμε μέλη σε όργανα ή επιτροπές ή άλλους φορείς του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και μέσα από την συλλογική μας δράση έχουμε συμβάλλει στην επίτευξη των θετικών αποτελεσμάτων του αγώνα μέχρι σήμερα.

Δεύτερο λειτουργούμε με ΑΝΟΙΧΤΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ τρόπο σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, όπως τις είχε αποφασίσει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε Λευκιμμιώτης που συμφωνεί με τα παραπάνω και θέλει να εισφέρει, μπορεί να ενταχθεί ισότιμα στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μας και ότι οι αποφάσεις στα πλαίσια της λειτουργίας μας λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία.

Επίσης είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο όργανο ή επιτροπή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, δημιουργώντας δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για την Λευκίμμη.

Τέλος πιστεύουμε ότι στην παρούσα συγκυρία η δυναμική παρέμβασή μας στην προκλητική μεθόδευση της παράνομης Αδειοδότησης και η επιδιωκόμενη ματαίωσή της αποτελεί αναγκαιότητα για την πορεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και θεωρούμε ότι με την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μας αυτή ήρθαμε να καλύψουμε ένα σημαντικό και δύσκολο κενό του αγώνα.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

Είναι προφανές ότι ο αμετάθετα στρατηγικός στόχος είναι η μη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ στην Νότια Κέρκυρα.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, στην παρούσα συγκυρία, η ταχτική που ακολουθούμε είναι αυτή της ακύρωσης της επιχειρούμενης παράνομης Αδειοδότησης του ΧΥΤΑ.

Πράγματι το Σύστημα Διαχείρισης των Αποβλήτων στο Νομό μας έχει οδηγήσει το ζήτημα αυτό σε πλήρες αδιέξοδο, και για τον λόγο αυτό είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε Αδειοδότηση του ΧΥΤΑ του Νότου, καταπατώντας κατάφορα τον Νόμο, ούτως ώστε να εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα νομότυπο αποδέκτη για τα σκουπίδια του Νομού.

Με τις συντονισμένες και συστηματικές ενέργειές μας επιδιώκουμε να ματαιώσουμε την σκευωρία που εξυφαίνεται αυτό το διάστημα σε βάρος του τόπου μας.

Επίσης η δημοσιοποίηση της δράσης μας και των θέσεών μας ενημερώνει και αφυπνίζει την κοινή γνώμη, τους δημοκρατικούς φορείς και οργανώσεις και δημιουργεί κοινωνικούς συμμάχους.

Τέλος με τα νομικά και τεχνικά μας επιχειρήματα ετοιμάζουμε το έδαφος για οποιανδήποτε μορφή νομικής υποστήριξης του θέματος εντός και εκτός της χώρα μας εφ΄ όσον αυτό χρειαστεί.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ