ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΛΟΠΕΣ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ...ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ...

Μια περίεργη κλοπή νοσοκομειακών αποβλήτων ιδιαίτερα επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία προβληματίζει την Αστυνομία, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει την υπόθεση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αγνωστοι τρύπωσαν στη χωματερή των Ανω Λιοσίων και αφαίρεσαν βαρέλια που περιείχαν τοξική τέφρα, δηλαδή απόβλητα νοσοκομείων, τα οποία αποτεφρώθηκαν και χωρίς κανένα μέτρο φύλαξης και ασφάλειας πετάχτηκαν στη χωματερή. Το άκρως περίεργο συμβάν σημειώθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου και αποκαλύφθηκε λίγες ώρες αργότερα εντελώς τυχαία, όταν ένα από τα βαρέλια έσπασε και η λεωφόρος ΝΑΤΟ γέμισε με τοξική τέφρα. Η Αστυνομία ενημερώθηκε τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας και έπειτα από μια πρόχειρή έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκλάπησαν από τσιγγάνους, όμως αποφάσισαν να το κρατήσουν μυστικό για να μη δημιουργήσουν πανικό στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Αττικής.

Φυσικά, δεν συνέχισαν τις έρευνες ούτε για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ το πλέον ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιου είδους περίεργες κλοπές. Το μόνο που έγινε ήταν να ενισχυθούν οι βάρδιες των αστυνομικών που φυλάνε τη χωματερή και μόνο για το συγκεκριμένο σημείο όλο το 24ωρο ασχολούνται αποκλειστικά δώδεκα ένστολοι με έξι περιπολικά οχήματα. Την ίδια ώρα ένα άλλο περιστατικό προκαλεί έντονο προβληματισμό και αναμένεται να δημιουργήσει αναταράξεις στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αναφορά που αποκαλύπτει το protothema.gr, αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ανω Λιοσίων και συχνά… φρουρούσε τα σκουπίδια έχει προσβληθεί από μεταδοτική ασθένεια. Αποτέλεσμα είναι οι αστυνομικοί να ζητούν με αναφορές τους να καταργηθούν οι «βρόμικες» περιπολίες ή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να αγοραστεί ειδικός εξοπλισμός έτσι ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι σε μολυσματικές ασθένειες.

Η κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή Ανω Λιοσίων είναι πραγματικά εκρηκτική. Από τη μία οι μάχιμοι αστυνομικοί φωνάζουν ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα που εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο να διατίθενται ισχυρές δυνάμεις για τη φύλαξη των σκουπιδιών και από την άλλη οι υπεύθυνοι της χωματερής ζητούν βοήθεια γιατί βλέπουν καθημερινά εκατοντάδες τσιγγάνους να αλωνίζουν στον χώρο και να αναζητούν αντικείμενα για να αρπάξουν.

Αυτό όμως που σημειώθηκε στις 13 Μάιου όχι μόνο δεν έχει προηγούμενο, αλλά δείχνει ότι λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας βρίσκονται αφύλακτα δεκάδες βαρέλια-τοξικές βόμβες. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αλλά και όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας (μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν γνώριζαν τίποτα), σε συγκεκριμένο σημείο αφήνονται δεκάδες βαρέλια τα οποία περιέχουν νοσοκομειακή τοξική τέφρα. «Δεν υπάρχει περίφραξη, ειδικές πινακίδες που να προειδοποιούν για τον κίνδυνο και φυσικά κανένα μέτρο για να μη σκορπιστεί η τέφρα σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά», τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει «Ούτε καν οι αστυνομικοί που εκτελούν περιπολίες στο σημείο γνώριζαν πως υπήρχαν τοξικά απόβλητα στη χωματερή».

Οι τσιγγάνοι που τους τελευταίους μήνες σαρώνουν ό,τι μεταλλικό αντικείμενο βρίσκουν και μπορούν να το λιώσουν για να το σπρώξούν στο εμπόριο, είδαν τα βαρέλια με τα τοξικά ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βγάλουν μερικά ευρώ. Το πρωί της 13ης Μάιου έκαναν μια καταδρομική επιχείρηση για να τα αρπάξουν. Σταμάτησαν τα φορτηγάκια τους στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, λίγα μέτρα από τη χωματερή, και αφού έσπρωξαν ένα-ένα τα βαρέλια, τα φόρτωσαν στα οχήματα και εξαφανίστηκαν. Είναι τέτοια δε η ανοργανωσιά και η προχειρότητα που κανένας όχι μόνο δεν πήρε χαμπάρι το παραμικρό αλλά και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των βαρελιών που άρπαξαν οι τσιγγάνοι. Στη συνέχεια, μη γνωρίζοντας πόσο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία είναι το υλικό που περιείχε η «λεία» τους, άρχισαν να το αδειάζουν στον δρόμο. «Η λεωφόρος ΝΑΤΟ πνίγηκε ξαφνικά σε ένα σύννεφο περίεργής σκόνης, που δεν γνωρίζαμε τι ήταν», λένε αστυνομικοί και προσθέτουν: «χρειάστηκε να φτάσουν μεσάνυχτα για να καταλάβουμε τι είχε συμβεί και να ενημερωθεί το αρχηγείο της Αστυνομίας».

Πριν από ενάμιση χρόνο οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να σταματήσουν οι περίεργες περιπολίες στις χωματερές, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κολλήσουν οι ένστολοι φρουροί των σκουπιδιών σοβαρές ασθένειες. Φυσικά δεν έγινε τίποτα και ούτε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εφοδίασε με ειδικές φόρμες, γάντια, μάσκες και αναπνευστικά συστήματα τους υπηρετούντες αστυνομικούς. Ετσι, το πρώτο κρούσμα, σύμφωνα πάντα με την αναφορά που έχει κατατεθεί, είναι γεγονός. Αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ανω Λιοσίων και εκτελούσε μέτρα τάξης στη χωματερή χωρίς να φέρει ειδικό εξοπλισμό έχει προσβληθεί από σοβαρή μεταδοτική ασθένεια. Στις τάξεις των αστυνομικών επικρατεί αναστάτωση και πανικός, καθώς πλέον κινδυνεύουν τόσο οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αφού η Πολιτεία εξακολουθεί να τους γυρνά με αδιαφορία την πλάτη.

ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ,ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ,ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ...
ΑΡΑΓΕ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ-ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ-ΓΥΦΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;;;
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ,ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΤΛ...
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ;;;
ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ,ΕΝΩ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,Η ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΘΙΣΗ;;;
ΛΟΓΙΚΑ...ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ...ΑΛΛΑ ΤΙ...;;;

Πηγή: prezatv

Σχόλιο:

Οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι ήθελαν τα βαρέλια….πράγμα που έκαναν αφού άδειασαν το περιεχόμενό τους στον δρόμο.

Δεν υπάρχει έλεγχος κανείς …. Η διαχείριση των σκουπιδιών στην χώρα μας είναι στα χέρια αδίστακτων κερδοσκόπων που αφήνουν την κατάσταση επίτηδες χωρίς σωστή διαχείριση και έλεγχο.

Και κάτι άλλο ….με την ευκαιρία…

1/ Τι γίνεται στην Κέρκυρα με το ΕΛΛΕΝΙΤ….(ΑΜΙΑΝΤΟ-ΤΣΙΜΈΝΤΟ)?...????....??

2/ που καταλήγουν τα ΕΛΛΕΝΙΤ που ξηλώνονται ????

3/ έχει υπογράψει κάποιος από τους δήμους σας σύμβαση με κάποια από τις ειδικευμένες εταιρείες σύμφωνα με την ευρωπ. Οδηγία και ελληνική νομοθεσία???

Φοβάμαι ότι οι απαντήσεις είναι.

1/ ότι και στο Κωσταλέξι……τίποτα….το κρύβουμε από τους τουρίστες….είναι ‘’μυστικό’’….

2/ στις χωματερές, στα ρέματα, στο Τεμπλόνι…αύριο στη Λευκίμη μαζί με τα υπόλοιπα μπάζα.

3/ κανείς…..

Εισπνοή ΑΜΙΑΝΤΟΥ = ΚΑΡΚΙΝΟΣ μεγάλος κίνδυνος για τα παιδιά.

Έτσι για να ξέρουμε σε ποιους έχουμε αφήσει τις τύχες μας …. το μέλλον και την υγεία των παιδιών μας.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Δαμάσκος