Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Κέρκυρας

Καταγγελία για το πρόβλημα των απορριμάτων απέστειλε χθες η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Κέρκυρας, προς τον Σύνδεσμο Καθαριότητας, την ΝΑΚ και το Εμπορικό Επιμελητήριο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η διαμαρτυρία της ΟΕΒΕ «το ΔΣ της ΟΕΒΕ Κέρκυρας παρακολουθεί με προσοχή και ανησυχία, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, το πρόβλημα τη αποκομιδής και διάθεσης των απορριμμάτων στο νησί μας, γενικά της συνολικής διαχείρισης, που είναι ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.
Εκτιμώντας ότι ο κάθε φορέας είναι απολύτως υπεύθυνος για θέματα της αρμοδιότητάς του και οφείλει να είναι αποτελεσματικός, πιστεύαμε έως και σήμερα ότι για την διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει ο ΣΚΝΚ να μην δέχεται παρεμβάσεις στο έργο του και στις αρμοδιότητές του, εκτιμώντας ότι όλες οι ενέργειές του είναι για το κοινό όφελος.

Όμως κρίνοντας από το σημερινό αποτέλεσμα, το πρόβλημα των σκουπιδιών όχι μόνο δεν βαίνει για οριστική λύση, αλλά συνεχώς διογκώνεται, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και την οικονομική λειτουργία του νησιού και μάλιστα εν τω μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που μας επηρεάζει.

Παρακολουθούμε με αγωνία, την διοίκηση του Συνδέσμου να επαγγέλλεται τον Περιφερειακό σχεδιασμό και την ομαλή πορεία των έργων για την διαχείριση των απορριμμάτων, από την μια, την άρνηση των κατοίκων της Λευκίμμης για τον ΧΥΤΑ του Νότου, τις αντιδράσεις των κατοίκων του Τεμπλονίου για την χωματερή και το Νομάρχη να σκέφτεται την αδειοδότηση του ΧΥΤΑ του Νότου από την άλλη. Πως είναι δυνατόν σεις του συνδέσμου να λέτε ότι όλα είναι εντάξει και να συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μας.

Οριστική λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων για τα επόμενα χρόνια, φιλική προς το περιβάλλον, σύμφωνη με τις οδηγίες της Ε.Ε. υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, όπως γίνεται σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ακόμα δεν έχει δρομολογηθεί παρά μόνο ακούμε για μελέτες. Και το Λυρικό Θέατρο μελέτες είχε, όμως το έργο ποτέ δεν έγινε, όπως και άλλα έργα.

Φτάνουν τα παιχνίδια κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα σεις που είστε διοίκηση του Συνδέσμου, τελέιωσε η ανοχή μας.
Έτσι προστατεύετε τη δημόσια υγεία;
Πως θέλουμε τουρισμό, με ντάνες σκουπίδια και αρνητική διαφήμιση;
Πως θέλετε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες;
Μόνο να εισπράσετε και να αυξάνετε τε τέλη γνωρίζετε;
Σεις είστε υπεύθυνοι να βρείτε λύση τώρα, αφήστε τα προσχήματα, η Κέρκυρα αργοπεθαίνει και φαίνεται ότι δεν το έχετε κατανοήσει.

Αν δεν μπορείτε να επιλύσετε οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, βγείτε στον κόσμο και αναλάβετε τις ευθύνες σας, αν δεν είστε σε θέση να διαχειριστείτε τα προβλήματα της Κέρκυρας».

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΑΠΟΨΗ