ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ

Τα απορριμματοφόρα του Δήμου Κερκυραίων σταμάτησαν σήμερα την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής στο Τεμπλόνι παραμένει κλειστός για δεύτερη ημέρα, ενώ οι κάτοικοι δεν επιτρέπουν την είσοδο κανενός αυτοκινήτου, ούτε αυτών που μεταφέρουν τα σκουπίδια των σχολείων και του Νοσοκομείου.

Ο Δήμος ανακοίνωσε πως οι δυνατότητες αποκομιδής του Δήμου έχουν εξαντληθεί, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου, Μάγδα Παπανικολοπούλου, δήλωσε το πρωί στην ΕΡΑ πως οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα απορριμματοφόρο την είσοδο στο ΧΥΤΑ.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για τις 13 Μαρτίου του επόμενου χρόνου η εκδίκαση της αγωγής με την οποία 121 κάτοικοι του Τεμπλονίου ζητάνε από το Σύνδεσμο να τους αποζημιώσει για ηθική βλάβη και πιθανή βλάβη της υγείας τους λόγω της λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Την αναβολή ζήτησαν οι νομικοί εκπρόσωποι του Συνδέσμου, ενώ η αγωγή αποζημίωσης θα συνεκδικαστεί με την αίτηση παύσης λειτουργίας του ΧΥΤΑ που έχει καταθέσει ο Σύλλογος της περιοχής.

Πηγή: ΕΡΤ online