Εκβιασμοί, Απειλές, και Πολιτικά παιχνίδια στα Χ.Υ.Τ.Α. !!!

Καταγγελίες ακούστηκαν σήμερα το πρωί σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς (Ράδιο Κέρκυρα 100,1 & Energy 95,7) σχετικά με το κλείσιμο της Χωματερής Τεμπλονίου. Συγκεκριμένα στους 100,1 ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Ζουμπουλίδης κατήγγειλε τον Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ ,τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Μάμαλο και την Πολεοδομία του Δήμου ότι ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ μέσω επιστολής που απέστειλαν στους κατοίκους Τεμπλονίου με τήν οποία τους ζητούν πολεοδομικά έγγραφα και στοιχεία όπως , άδειες σπιτιών και λοιπά σχετικά με την περουσιακή τους κατάσταση έτσι ώστε να τους τρομοκρατήσουν με σειρά ελέγχων, προκειμένου εκείνοι να ανακαλέσουν την αγωγή που κατέθεσαν κατά του Συνδέσμου Καθαριότητας (ύψους 108.000 Ευρώ έκαστος) για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί επί σειρά ετών με τις όποιες συνέπειες για την υγεία τους από την ρύπανση της χωμάτερης Τεμπλονίου που λειτουργεί δίπλα στα σπίτια τους.

Η Δημοτική Αρχή δια του Αντιδημάρχου Γιάννη Μάμαλου εσπευσε να “καλύψει” τις ενέργειες της Πολεοδομίας του Δήμου Κερκυραίων χωρίς βέβαια να πείσει λέγοντας την αστεία δικαιολογία (Στο Ράδιο Κέρκυρα-Εκπομπή Χωρίς Κουκούλα)) οτι θέλουν να ελέγξουν την ζημιά στην περιουσία τους γιαυτό ζητησαν στοιχεία αδειών !!!!!κλπ.

Ο Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπλονίου Χρήστος Ματιάνι δήλωσε στον Energy 95,7 ότι γίνεται ένας έμμεσος εκβιασμός απο τον Δήμο Κερκυραίων για την αγωγή κατά του Συνδέσμου ενώ κατηγόρησε την νύν Πρόεδρο του Εξωραιστικού συλλόγου Μάγδα Παπανικολοπούλου ότι εκτελεί εντολές του Νομάρχη και του Συνδέσμου Καθαριότητας για να κλείσουν την χωματερή στις 31 Μαίου επ’ αόριστον ούτως ώστε να αναγκαστεί απο αυτό το γεγονός ο Νομάρχης Κέρκυρας να αδειοδοτήσει τον Χυτά Νότου. Αυτό δηλαδή είναι το σενάριο που “παίζει” η κ.Παπανικολοπούλου σε συνενόηση με τη Νομαρχία για έρθουν τα πράγματα προ αδιεξόδου !!!!

Το θέμα είναι πως το ίδιο δήλωσε και ο Εκπρόσωπος της Συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατα του Χυτα Νότου (στη Λευκίμμη) κ.Πανδής οτι δηλαδή η πρόεδρος του Εξωραιστικού συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου συνεργάζεται στο “στημένο αυτό παιχνίδι” με τον Νομάρχη.

Οι κάτοικοι Τεμπλονίου δηλώνουν οτι η κ.Μάγδα Παπανικολοπούλου λειτουργεί έτσι επειδή “κρατάει” τη σφραγίδα του συλλόγου για να παίζει τα παιχνίδια της Νομαρχίας σε βάρος τους και επείδη έχουν καταλάβει το “στημένο” αυτό παιχνίδι που σχεδιάζετε η πλειοψηφία των κατοίκων δεν θα συμμετάσχει αυτή τη φορά στο κλείσιμο της Χωματερής . Μάλιστα αναφέρουν χαραχτηριστικά οτι η πρόεδρος δεν υπέγραψε το ασυμβίβαστο για τον Νομάρχη αρα τον καλύπτει ,εχουν δε πληροφορίες οτι η Αστυνομία δεν θα πιέσει για ανοιγμα της χωματερής και οτι δεν θα επέμβουν τα ΜΑΤ στο Τεμπλόνι (φοβερή διαβεβαίωση!!) διότι ετσι ειναι συμφωνημένο το σενάριο για να υπογράψει ο Νομάρχης την αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Νότου στα Μεσοράχια Λευκίμμης.

Η κ.Παπανικολοπούλου εμφανίστηκε και αυτή στον enerzy 95,7 (εκπομπή Αμαζόνιος) στο τέλος της εκπομπής διαψεύδοντας τέτοια σενάρια και θύμισε οτι τι κλείσιμο για 31/05 της χωματερής ειχε ανακοινωθεί στην προηγούμενη κατάληψη για μετα το Πάσχα.

Οι κάτοικοι επιβεβαίωσαν δε, όλοι τους δια των εκπροσώπων τους (στον enerzy 95,7 )ότι τίποτε δεν εχει αλλάξει έως σήμερα στην διαχείρηση των σκουπιδιών στο Τεμπλόνι και οτι η περιβαλλοντολογική καταστροφή απο τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης συνεχίζεται κανονικά….
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί το γεγονός πως αυριο Παρασκευή (29/05) γίνεται Μεγάλο Συλλαλητήριο στη Λευκίμμη (ώρα 19.00) με αφορμή την συμπλήρωση 1ος χρόνου απο την “δολοφονία” της άτυχης Μαρίας Κουλούρη στα περσινά επεισόδεια με τα Ματ.(Φωτογραφία απο τον θανάσιμο τραυματισμό της Μαρίας Κουλούρη)

Πηγή: Βραχονησίδα