Ενδιαφέρον των Βρυξελλών για την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων

Ενημέρωση από το Σύνδεσμο Καθαριότητας για την πορεία υλοποίησης των έργων που έχει αναλάβει μέσα από τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρέθηκαν χθες στην Κέρκυρα για την Επιτροπή Παρακολούθησης. Τα στελέχη των Βρυξελλών ζήτησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση νέου περιφερειακού σχεδιασμού, καθώς το μέσο του 2011 λήγει ο υπάρχων.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ Κέρκυρας ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός θα επανασυζητηθεί όταν λήξει η ισχύς του τρέχοντος, αλλά θα πρέπει να υλοποιηθούν αυτά που προβλέπει ο σημερινός.

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, εκτίμησε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών απασχολεί πολύ την Ευρώπη και κάλεσε τους φορείς της Κέρκυρας να δουν κατάματα το πρόβλημα και να κινήσουν από τώρα τη διαδικασία για την εκπόνηση περιφερειακού σχεδιασμού για την επόμενη περίοδο, ώστε να είναι η Κέρκυρα έγκαιρα προετοιμασμένη για να μην ξανασυμβούν όσα αρνητικά βιώνουμε σήμερα.

Πηγή: ΕΡΤ