Yπό νόμιμες προυποθέσεις η αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Νότου

Πατήστε για μεγέθυνση
Το θέμα της αδειοδότησης του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νομαρχία με τη συμμετοχή του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Καθαριότητας με επικεφαλής τον πρόεδρό του και Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη η Αντινομάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Μερόπη Υδραίου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας.
Συζητήθηκαν λεπτομερώς όλες οι πτυχές της υπόθεσης και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας ανέλαβαν να εξετάσουν με επιμέλεια τον φάκελο που έχει καταθέσει ο Σύνδεσμος Καθαριότητας για το ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας έτσι ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη νόμιμων προϋποθέσεων για την αδειοδότησή του.
Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Νομάρχης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι κοινή βούληση των δύο πλευρών είναι να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι όροι του νόμου για να μην επαναληφθεί στη Λευκίμμη το κακό προηγούμενο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εναποτεθούν σκουπίδια από δήμους εκτός Νότου στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, ενώ ο Νομάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι είναι αδύνατη η συνέχιση της εξάρτησης της έκδοσης αδείας λειτουργίας του ΧΥΤΑ από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης από τον Ιανουάριο του 2009 στον Ιανουάριο του 2010.

Πηγή: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ