ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009

Προσπάθειες σε εξέλιξη για να μπουν στο αρχείο οι μηνύσεις σε βάρος των Λευκιμμιωτών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΩΝ

Με ένα ακόμα πρόβλημα θα βρεθεί αντιμέτωπο το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα τεθεί θέμα παρέμβασης του υπουργείου προκειμένου να μπουν, οι μηνύσεις σε βάρος των κατοίκων της Λευκίμμης, στο αρχείο.
Αυτό διότι, για όλες τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί, οι κάτοικοι, οι φορείς και μεγάλη μερίδα των θεσμικών εκπροσώπων του Νομού, που είχαν κάνει δηλώσεις, θεωρούσαν εντελώς ανυπόστατες τις κατηγορίες, κοινωνικό τον αγώνα των Λευκιμμιωτών που αφορούσε την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος της συγκεκριμένης και της ευρύτερης περιοχής της Λευκίμμης.

Πέραν αυτών δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι δήλωναν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος μίας δίκης με αβέβαιη διάρκεια.

Υπενθυμίζουμε ότι τουλάχιστον 40 άτομα (μεταξύ των οποίων γυναίκες, ιερείς, παιδιά) αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες και όλες οι δίκες έχουν αναβληθεί, αλλά θα γίνουν μέσα στο 2009.
Επειδή το θέμα των δικών αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο έντασης στην κερκυραϊκή κοινωνία, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα θα τεθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο νέο κερκυραίο αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να βρεθεί λύση τέτοια που θα βοηθήσει να εκτονωθεί η ένταση που υπάρχει στη Λευκίμμη και στο νησί.
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει το Υπουργείο...

Πηγή: Κερκυραϊκή χώρα