Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ δηλώνει ότι: δεν έχει καμιά σχέση με τον εμπρησμό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Δήμου Λευκιμμαίων, που έγινε στην πόλη της Κέρκυρας τα ξημερώματα της 12ης Φεβρουαρίου 2009, όπως κατηγορήθηκε από ορισμένους δημοσιογράφους και δημάρχους.

Ακούσαμε σε τηλεοπτική εκπομπή δημοσιογράφους να συνδέουν το γεγονός με το κάψιμο του απορριμματοφόρου του Δήμου Μελιτειέων και άλλων δύο αστυνομικών αυτοκινήτων στη Λευκίμμη υπονοώντας ότι οι παραπάνω πράξεις έχουν γίνει από μέλη του Κινήματός μας.

Με ποια στοιχεία, λοιπόν, βγάζουν τέτοια συμπεράσματα; Πού πήγε η αντικειμενικότητα και η σοβαρότητα με την οποία πρέπει να κρίνουν τα γεγονότα δημόσια πρόσωπα (δήμαρχοι) και δημοσιογράφοι;

Την ίδια θέση πήραν και ορισμένοι δήμαρχοι του Νομού, στηρίζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Λευκιμμαίων Σπ. Γατσούλη και υποκαθιστώντας και υποτιμώντας τη δράση της ελληνικής αστυνομίας κατέδειξαν με τα λεγόμενα και τα υπονοούμενα τους ως ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς μέλη του κινήματος μας.

Εμείς ως Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με παρόμοια γεγονότα και τα καταδικάζουμε από όπου κι αν προέρχονται..

Αναρωτιόμαστε όμως, πότε επιτέλους αυτοί οι δημοσιογράφοι και οι θεσμικοί παράγοντες του νησιού (δήμαρχοι, σύνδεσμος καθαριότητας, περιφερειάρχης κ.λ.π.) θα καταδικάσουν τα παρακάτω εγκλήματα:

  1. Τη λυσσαλέα επέμβαση και την ωμή βία στις 29/5/2008 από δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ κατά του Λευκιμμιώτικου λαού.

  2. Τον τραγικό και άδικο θάνατο της Μαρίας (πότε επιτέλους θα βρεθούν οι ένοχοι και θα πληρώσουν για το έγκλημά τους;)

  3. Τη χυδαία και απρεπή συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων κατά των Λευκιμμιωτών.

  4. Την καταστροφή όχι ενός αλλά δεκάδων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών συνδημοτών μας κατά τις επιχειρήσεις και επεμβάσεις των κρατικών δυνάμεων καταστολής που έχουν εγκατασταθεί στη Λευκίμμη.

  5. Τα χημικά , τα δακρυγόνα , τις πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν για να τρομοκρατήσουν και να τραυματίσουν την υγεία, τα σώματα και τις ψυχές των Λευκιμμιωτών.

  6. Την κατοχή της Λευκίμμης εδώ και ένα χρόνο από αστυνομικές δυνάμεις (ένστολους και ασφαλίτες) και την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας κάτι που έχει να βιώσει ο τόπος μας από την περίοδο της χούντας.

  7. Την αρπαγή των κτημάτων μας από τον εργολάβο για τη διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στον παράνομο ΧΥΤΑ.

  8. Τον αποκλεισμό του δρόμου, που οδηγεί στον παράνομο ΧΥΤΑ , από την αστυνομία και τον εξευτελισμό των κατοίκων της Λευκίμμης που έπρεπε να υποδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα και να υποβάλλονται σε σωματική έρευνα προκειμένου να τους επιτραπεί να πάνε στα κτήματά τους.

  9. Τις μηνύσεις με ανυπόστατες κατηγορίες , τους εκβιασμούς και τις απειλές του Δημάρχου Λευκιμμαίων και των συνεργατών του προς τα μέλη του κινήματος που αγωνίζονται για ένα και μόνο σκοπό: να μην γίνουν τα Μισοράχια η ταφόπλακα της Λευκίμμης.

  10. Την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος για την εγκατάσταση των αστυνομικών δυνάμεων στη Λευκίμμη, προκειμένου να περιφρουρήσουν την κατασκευή ενός παράνομου έργου.


Μήπως τα παραπάνω δεν είναι καταδικαστέα και για τα οποία δεν έχετε προβεί σε καμία ανακοίνωση ή δήλωση .

Μήπως η δημοκρατία σας τελειώνει εκεί που αρχίζουν τα συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη;

Γνωρίζετε το νόημα της λέξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή απλά τη χρησιμοποιείτε για να στολίζετε τις φράσεις σας.

Κύριε Γατσούλη στις δηλώσεις σας αναφερθήκατε σε ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Μήπως εννοείτε τους κατοίκους της Λευκίμμης που αγωνίζονται για να διαφυλάξουν την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους;

Μήπως για κάθε φωνή διαμαρτυρίας στα εγκλήματα που διαπράττονται στον τόπο μας θα στιγματίζεται και θα ποινικοποιείται το ΚΙΝΗΜΑ μας;

Αν θέλετε να βρείτε τους ΗΘΙΚΟΥΣ και ΦΥΣΙΚΟΥΣ αυτουργούς μην ψάχνετε μακριά. Είναι αυτοί που ζήτησαν την εισβολή των ΜΑΤ στη Λευκίμμη και επί ένα χρόνο «σφυρίζουν αδιάφορα» όταν ακούν για θανάτους , βασανισμούς , συλλήψεις, ξυλοδαρμούς .

Είναι οι ίδιοι που επί 20 χρόνια «τηρούν σιγή ιχθύος» εγκληματούν και ασελγούν σε βάρος της Κέρκυρας λειτουργώντας ένα κατ’ ευφημισμό ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι και κατασκευάζοντας άλλον ένα παράνομο στη Λευκίμμη για να συγκαλύψουν την ανικανότητα τους.

Μήπως δεν είναι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτοί που δεν προωθούν μια μορφή ολοκληρωμένη διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις και οι νόμοι που ορίζουν η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία;

Πότε θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί;
Πότε θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους;

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!



Λευκίμμη 20-2-2009
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ