Επιδοκιμάστηκε από τους διαμαρτυρόμενους Κερκυραίους η Ευρωπαία Επίτροπος Ντ. Χούπνερ

Με δυναμικό τρόπο, εκατοντάδες κάτοικοι τής Λευκίμμης και του Τεμπλονιού προσέγγισαν την Ευρωπαία Επίτροπο Ντανέτα Χούπνερ κατά την σημερινή της επίσκεψη στην Κέρκυρα, όπου επρόκειτο να επιθεωρήσει έργα τού Γ’ ΚΠΣ.

Καθώς το πρόγραμμα τής κα. Χούπνερ δεν περιελάμβανε επίσκεψη στους δύο ΧΥΤΑ, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι τής επέδωσαν Υπόμνημα με πλήρη στοιχεία σχετικά με τα δύο έργα, επισημαίνοντας ότι μοναδικό κίνητρο τής κινητοποίησής τους ήταν η ανάγκη να προστατέψουν την υγεία των οικογενειών τους και το περιβάλλον όπου ζουν, καθώς θεωρούν ότι ήδη στην Κέρκυρα συντελείται ένα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα!...

Λίγο μετά την άφιξή της στο Λιμάνι τής Κέρκυρας, η κα. Ντ. Χούπνερ δέχτηκε να συζητήσει με εκπροσώπους των διαδηλωτών και να απαντήσει σε καταιγιστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων τού Corfu News. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τα θέματα που της ετέθησαν, σχετικά με τη λειτουργία του υφιστάμενου ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι και του ετοιμοπαράδοτου ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, πρόσθεσε όμως ότι θα τα εξετάσει λεπτομερώς.

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαία Επίτροπος έτυχε των επιδοκιμασιών των επί πολλούς μήνες αγωνιζόμενων Κερκυραίων, που κατάφεραν να της μεταφέρουν τον έντονο προβληματισμό τους αλλά και πλήθος στοιχείων σχετικά με τους δύο Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων τού Νομού.

Δείτε το βίντεο στο CorfuNews
Ρεπορτάζ: Δώρα Ασπρέα, Χαράλαμπος Τσουκαλάς, Χίλαρη Παϊπέτη – Μοντάζ: Βάσω Κουρσάρη

Πηγή: CorfuNews