ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Απάντηση Μικάλεφ στην επιστολή του συλλόγου Τεμπλονίου

Προθεσμία 6 μηνών δίνουν με επιστολή τους προς το σύνδεσμο καθαριότητας τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Τεμπλονίου προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για την κατασκευή του εργοστασίου κομποστοποίησης. Σε περίπτωση που σύνδεσμος αδιαφορήσει ο σύλλογος Τεμπολονίου απειλεί με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο κ. Μικάλεφ, απαντώντας στην επιστολή των κατοίκων, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν σε έξι μήνες για γίνει μία χωροθέτηση ΧΥΤΑ και επέμεινε στο σχέδιο του Συνδέσμου Καθαριότητας για δημιουργία του δεύτερου και τρίτου κυττάρου στο Τεμπλόνι, με δέσμευση ότι θα λειτουργήσουν σύμφωνα με όλους τους κανόνες και θα μετατραπούν εντός διετίας σε ΧΥΤΥ. Για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης, επιβεβαίωσε τους μελετητές λέγοντας ότι απόφαση του Συνδέσμου είναι να λειτουργήσει και να μετατραπεί αργότερα σε ΧΥΤΥ, με μεταφορά υπολλειμμάτων από το εργοστάσιο επεξεργασίας του Τεμπλονίου στη Λευκίμμη.

Πηγή: ΕΡΤ