"Βουλιάζει" από τα σκουπίδια η Κέρκυρα

Το παρακάτω βίντεο προβλήθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Παρασκευή 06/02/09 με θέμα την άθλια κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή Τεμπλονίου της Κέρκυρας.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.



"Πνιγμένη στα σκουπίδια είναι η Κέρκυρα, εξαιτίας της αδυναμίας τους κράτους και των τοπικών αρχών να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Επιπλέον, τα στραγγίσματα των απορριμμάτων δεν διαχειρίστηκαν ποτέ ορθά, αφού ο βιολογικός σταθμός είναι διαλυμένος, με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες υγρών αποβλήτων καταλήγουν στη λίμνη της περιοχής κι από εκεί στον υδροφόρο ορίζοντα, απειλώντας τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι τα στραγγίσματα από χωματερές θεωρούνται από τα πιο βρώμικα υγρά απόβλητα. Συγκρίνονται με τα πιο επικίνδυνα απόβλητα από βιομηχανίες που παράγουν τοξικά, καθώς έχουν μεγάλο οργανικό φορτίο, όλα τα βαρέα μέταλλα, επικίνδυνες και καρκινογόνες ουσίες σε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις.

Μετά τις εκτεταμένες ταραχές και τα επεισόδια, με αφορμή την κατασκευή του νέου Χώρου υγειονομικής ταφής στη Λευκίμη, τα σκουπίδια όλου του νησιού συσσωρεύονται στην εγκαταλελειμμένη χωματερή στο Τεμπλόνι.

Όμως, ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου έχει κορεστεί προ πολλού και είναι επιβεβλημένο η τοπική κοινωνία να συμφωνήσει, για να δοθεί άμεσα λύση στο τεράστιο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η κατασκευή νέου Χώρου υγειονομικής ταφής στη Λευκίμμη είχε συναντήσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων.

Η εικόνα που παρουσιάζει το Τεμπλόνι δημοσιεύονται και σε αγγλική ιστοσελίδα, διασύροντας τη χώρα μας."


Πηγή: ΣΚΑΪ