XYTA Σήμερα: Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!

Αυτό τον ΧΥΤΑ θέλετε και στη ΛΕΥΚΙΜΜΗ;

Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κάνε επιτέλους το καθήκον Σου!
Από αυτή την παράνομη λειτουργία αυτής της χωματερής κινδυνεύουν τα παιδιά μας. Επιστήμονες Καθηγητές Ιατρικής δηλώνουν δημόσια ότι αυτή η χωματερή είναι μία βόμβα στη καρδιά της Κέρκυρας.
Επιτέλους ποιοι πρέπει να μας προστατέψουν από αυτούς που κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν εμάς την Κέρκυρα και τα παιδιά μας;
Πρέπει κάποιοι να μας προστατέψουν από αυτούς που κατασκευάζουν έργα στο Νησί με λεφτά της Ευρωπαϊκής Κοινότητας χωρίς κοινωνική αποδοχή και που δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσουν; Αν το μάθουν στις Βρυξέλες τι θα γίνουν με τα υπόλοιπα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την κοινότητα; Γιατί σκάνε βόμβες σε έργα που μόλις χθες ολοκληρώθηκαν;
Σε ποιόν πρέπει να απευθυνθούμε;
Ζητάμε την συμπαράσταση όλων των Blokes’.


Συνεχίζεται για έκτη ημέρα ο αποκλεισμός τού ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι, από κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις τού κατ’ επίφαση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Δείτε το βίντεο στο CorfuNews
Ρεπορτάζ: Δώρα Ασπρέα – Κάμερα: Ναυσικά Καλλέργη – Μοντάζ: Γιώργος Λεούσης

Στο σύνολό τους, οι κάτοικοι ζητούν άμεση αποκατάσταση των σοβαρών επιπτώσεων από την κακή χρήση τού ΧΥΤΑ, ενώ η κάμερα του Corfu News έχει απαθανατίσει εικόνες εκτεταμένης μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Εξαιτίας του αποκλεισμού τού ΧΥΤΑ, σωροί από σκουπίδια έχουν ήδη κατακλύσει ολόκληρο το νησί, όμως οι κινητοποιημένοι κάτοικοι τού Τεμπλονιού καλούν τους συμπολίτες τους να διαπιστώσουν ιδιοίς όμασι την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, εκτιμώντας ότι, τότε, θα τους έχουν συμπαραστάτες.

Πηγή: CorfuNews