ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

Έκρηξη στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης - Σόκ απο τους Φύλακες Αστυνομικούς

Πατήστε για μεγέθυνση
Έκρηξη μεγάλης ισχύος σημειώθηκε στον ΧΥΤΑ στη θέση Μεσοράχια του Δήμου Λευκιμμαίων σήμερα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες ενώ σοκ έπαθαν οι φύλακες Αστυνομικοί που ακόμη βρίσκονται στο χώρο λόγω των συνεχών αντιδράσεων των κατοίκων για την μη λειτουργία του.

Άγνωστοι τοποθέτησαν κάτω από την μύτη των φρουρών εκρηκτικές ύλες και έστειλαν μήνυμα στην ηγεσία του Συνδέσμου Καθαριότητας ότι η κατάσταση χοντραίνει. Σημειώνουμε ότι η λεκάνη εναπόθεσης απορριμμάτων δεν έχει συγκρατήσει (η μεμβράνη) τον υδροφόρο ορίζοντα παρά το χώμα που έριξαν και έκαναν το προβλεπόμενο βάθος της από 12 μέτρα 2,5. Σήμερα συνεργάτης μας την είδε γεμάτη νερά, δείγμα της πρόχειρης κατασκευής και επιβεβαίωση της λάθος επιλογής κατασκευής.

Θυμίζουμε ότι από την Παρασκευή οι κάτοικοι της εν λειτουργία Χαβούζας στο Τεμπλόνι έχουν κλείσει τον εκεί ΧΥΤΑ που λειτουργεί ως χωματερή με ακάλυπτα βουνά σκουπιδιών και χωρίς να τηρούνται οι όροι υγειονομικής ταφής. Και αυτοί δηλώνουν ότι δεν θα υποστείλουν τον αγώνα τους και δεν ξανανοίγει η ΧΑΒΟΥΖΑ!!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουμε κάποιο τραυματισμό. Η δύναμη φρουράς ήταν 23 άτομα (με μια κλούβα ) και έπαθαν την πλάκα τους από δυο απανωτές εκρήξεις οι οποίες ταρακούνησαν την Λευκίμμη. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε απόσταση 500 μέτρων ενώ υλικές ζημίες υπέστησαν τα σημεία που είχαν τοποθετηθεί οι εκρηκτικές ύλες και ένα υπόστεγο με την σκεπή του. Κεραμίδια είναι σκορπισμένα παντού ενώ έσπασαν κολόνες φωτισμού, μέχρι και η πινακίδα του έργου.

Στην επίσημη ανακοίνωση η Ελληνική αστυνομία αναφέρει οτι το συμβάν ξεκίνησε απο αγνώστους που εκαναν τομή στο δυτικό τμήμα της περίφραξης και απο εκεί εισήλαθαν και τοποθέτησαν αγνωστη εκρηκτική υλη.Στο σημείο της εκρηξης δημιουργήθηκε κρατήρας διαμέτρου ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών.

Η Αστυνομία ,στο δελτίο τύπου ,προσπαθεί να υποβαθμίσει την φθορά και τη χρηση εκρηκτικής υλης και ολο το συμβάν αναφέροντας οτι εγινε σε σημείο 500 μέτρα απο το σημείο που ευρίσκοντο οι Αστυνομικές Δυνάμεις το οποίο στερείται φωτισμού.Δηλαδή δικαιολόγησε οτι κατω απο την μύτη τους ανοιξαν τομή στην περίφραξη και μπούκαραν μεσα λες και δεν ειχαν ευθύνη φύλαξης στο συγκεκριμένο σημείο η επρεπε να μπούν απο το σημείο φωτισμού και να τους πουν “εδω ειμαστε και βάζουμε εκρηκτικά“!!.Προανάκριση ενεργείται απο την Υποδιεύθυνση ασφαλείας κέρκυρας σε συνεργασία με το Α.Τ Λευκίμμης.

Επίσης αναφέρει οτι το ανοιγμα της περίφραξης ξεκίνησε στις 22.30 του Σαββατου ενω δεν αναφέρει τι ωρα ακριβώς εγιναν οι δυο εκρήξεις.

Πηγή: Βραχονησίδα.gr