ΚΕΡΚΥΡΑ κ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Είναι αλήθεια ότι το1992, μια παρέα υπαλλήλων του ΕΟΤ Κέρκυρας, έκαναν μια προσπάθεια να προσεγγίσουν τα θέματα του τόπου με την έκδοση του περιοδικού ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ κ ΚΕΡΚΥΡΑ. Η προσπάθεια. αυτή με θυσία της ομάδας που την δημιούργησε κράτησε περίπου έναν χρόνο και πρότεινε λύσεις που οι «επαΐοντες» του τουρισμού μας, (Κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, Μ.Μ.Ε.. «παράγοντες» του τοπικού τουρισμού κ.α.), όχι μόνο αγνόησαν, αλλά την σαμπόταραν με κάθε δυνατό τρόπο.

Σιγά-σιγά κάποιοι, άρχισαν κάτι να κλέβουν, όπως τους τίτλους «Τουρισμός κ Οικονομία», «Τουρισμός κ Περιβάλλον» κ.α. Μέχρι σήμερα όμως, κάτω από αυτούς τους τίτλους προβάλλονται οι σαμποτέρ της παραπάνω προσπάθειας που δεν έχουν καταλάβει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια και αποδίδουν την Τουριστική κρίση, γενικά και αόριστα στο ανώνυμο κράτος που δεν γεμίζει τα χρηματοκιβώτια τους, που δεν παίρνει μέτρα να τους φέρει τουρίστες κ.α. (Την ίδια στιγμή οι ίδιοι, είναι υπέρ της «Ελεύθερης» οικονομίας).

Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται ουσιαστική συζήτηση, για να αποφασίσουμε εμείς οι Κερκυραίοι, κάποτε να προασπίσουμε την καταστροφή του τόπου μας από τους συνειδητούς εκμεταλλευτές, καταστροφείς του.

Η τουριστική μη κερκυραϊκή επιχείρηση που ήρθε στον τόπο μας με μοναδικό σκοπό να μετατρέψει τα προτερήματα του περιβάλλοντος του νησιού σε χρήμα για τον εαυτό της, όχι μόνο θα πρέπει να αποζημιώσει τους Κερκυραίους. Αλλά και να δημευθεί και να αποδοθεί στο περιβάλλον που τόσα χρόνια κατακρεούργησε.

Τα σκουπίδια των πολυεθνικών και των ντόπιων υποστηρικτών τους που μας έφεραν και εδώ με τον ψευδεπίγραφο τίτλο συσκευασία= πολιτισμός, να τα πάρουν πίσω. Μπορούμε να φάμε ψωμί από το στάρι Ελλήνων σιτοπαραγωγών και να ζήσουμε κι εμείς και οι αγρότες της Θεσσαλίας, όπως να φάμε κι εμείς και οι επισκέπτες μας το Κερκυραϊκό λάδι και να ζήσουμε όλοι στον τόπο μας.

Αλήθεια ποιόν πολιτισμό και ποια ευημερία, μας έφεραν οι πολυεθνικές, από τότε που μας κατέλαβαν? Μήπως αυτόν που μετέφεραν στον ΝΕΙΛΟ, αυτόν τον Αιγυπτιακό θεό , που τον έκαναν μια χωματερή τύπου Τεμλόνι, για να μπορεί η nestle να πουλάει στους πεινασμένος εμφιαλωμένο νερό και να καταδικάσει τους λαούς σε θάνατο από πείνα, όπως έκανε και με 15.000.000,παραγωγους του καλύτερου καφέ του κόσμου στην νότια Αιθιοπία? Αυτό που κάνουν και στην Κέρκυρα, μαζί με τις πολυεθνικές του τουρισμού, που έδιωξαν τα περισσότερα από τα παιδιά μας, από τον τόπο τους εισάγοντας ακόμα και ανασφάλιστους πεινασμένους από άλλες δουλοπάροικες χώρες?

Με ποιο δικαίωμα κύριοι Δολοφόνοι των παιδιών μας, έχετε το θράσος να ζητάτε τα παιδιά να υπηρετήσουν μια «πατρίδα» που εσείς έχετε Ξεπουλήσει για λογαριασμό των πολυεθνικών των όπλων, μόνο και μόνο για να πάρετε τις μίζες?

Ας επιστρέψουμε όμως στον τόπο μας και την επιβίωση μας και με την βοήθεια του Τουρισμού.

Από το1992 το «Τουρισμός κ Κέρκυρα» μας έλεγε ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερους τουρίστες, αλλά οικονομικά κι πολιτιστικά ευρωστότερους.

Για να γίνει αυτό, δεν πρέπει να πουλάμε μόνο Ήλιο , Θάλασσα και σεξ (S.S.S.) , αλλά και άλλες μορφές τουρισμού, όπως «Περιπατητικό, Θρησκευτικό….και προπάντων Πολιτιστικό τουρισμό. Το περιοδικό πρότεινε να γίνουν υποδομές προς αυτή την κατεύθυνση -Δρόμους, Αεροδρόμιο, Λιμάνι, Λαογραφικά μουσεία, Μονοπάτια, Ταβέρνες με παραδοσιακά Κερκυραϊκά φαγητά, και προπάντων, ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών Καταλυμάτων που μαζί με το καθαρό νησί θα συγκρατήσουμε την υποβάθμιση του περιβάλλοντος που είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της συνέχισης του τουρισμού στον τόπο μας.

Αντί αυτών τι έγινε? Ήρθαν και άλλες ανεξέλεγκτες πολυεθνικές, ξεπλένοντας «μαύρο» χρήμα. και καταστρέφοντας το περιβάλλον και την οικονομία των Κερκυραίων , παίρνοντας όχι μόνο τους πελάτες των Κερκυραϊκών καταλυμάτων αλλά και την εργασία των τουριστο- υπαλλήλων, εισάγοντας τέτοιους από φτωχές χώρες –απλήρωτους και ανασφάλιστους- καθώς και την αγροτική μας οικονομία, αφού τρέφουν τους επισκέπτες μας κατά 100% με υποβαθμισμένα εισαγόμενα τρόφιμα και ποτά-. Οι πελάτες αυτών των επιχειρήσεων αφήνουν στον τόπο μας, μόνο τα σκουπίδια τους και τα σκατά τους. Η παραπάνω πολιτική και η ανεμυαλιά μας αφού διώχνει τα παιδιά μας, προετοιμάζεται να κάνει την Κέρκυρα ξένη προς τους Κερκυραίους, υποχρεώνοντας τους να ξεπουληθούν και να γίνουν μετανάστες, για να μείνει αυτό το όμορφο νησί στους διεθνείς τυχοδιώκτες που δια στόματος πρωθυπουργού καλούνται να επενδύσουν «στην Ελλάδα των ευκαιριών».

SOS, Ποτέ δεν είναι αργά.

Η Κερκυραϊκή φύση μπορεί να σωθεί και μαζί μ’ αυτήν το μέλλον των παιδιών μας.

ΠΕΤΡΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ