Συντονιστική Επιτροπή κατά του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μαζική συμβολική κατάληψη του ενεργού, πλην όμως χωρίς τις αρμόδιες άδειες που επιβάλει η νομοθεσία, ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, προχώρησαν οι κάτοικοι του χωριού την Δευτέρα 26 Γενάρη. Αγανακτισμένοι από τον απροκάλυπτο εμπαιγμό όλων των πολιτειακών παραγόντων, που «ποιούν την νήσσα» μπροστά στην προκλητική παρανομία του Φορέα Διαχείρισης να εναποθέτει όλων των ειδών των σκουπιδιών στο χώρο πριν τις άδειες που απαιτούνται. Στις ερωτήσεις για το συνολικό καθεστώς στο οποίο υπόκειται ο υπό κατασκευή ακόμη ΧΥΤΑ, δεν πήραμε καμιά απάντηση ενώ είδαμε γρήγορα να κινητοποιείται η αστυνομία που δεν επέδειξε την ίδια δραστηριότητα όταν γινόταν οι δικές μας μηνυτήριες αναφορές.

Την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι της Κέρκυρας διαπιστώνουν με δραματικό τρόπο, μόνο μέσα σε έξι χρόνια, τον τεράστιο μπελά στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου (αποκλείστηκε απ το Σάββατο), που δεν έχει τηρηθεί ο παραμικρός περιβαλλοντικός όρος και έχει καταλήξει μια πραγματική πυριτιδαποθήκη για την Δημόσια Υγεία, αρχίζει να παίζεται το ίδιο αισχρό παιχνίδι και στο χωριό μας. Μόνο που εδώ ο χορός άρχισε πριν ακόμη πάρει τις ελάχιστες προσχηματικές νομότυπες εγγυήσεις λόγω ιδιαίτερου θράσους των υπευθύνων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα δηλώνει ότι εάν παραταθεί και άλλο η αδιαφορία για τις καταγγελίες που έχουν γίνει και συνεχιστεί αυτή η τακτική υποτίμησης και αλαζονείας, θα προβεί σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Καλεί το Δήμο Παραμυθιάς και το Δημοτικό Συμβούλιο, να πάρει επιτέλους θέση και να μειώσει τον βαθμό αδιαφορίας που έχει επιδείξει στα γεγονότα που έχουν τρέξει από 15 Γενάρη μέχρι σήμερα.

Καλεί τέλος, όλο το δημοκρατικό κόσμο να αναλογιστεί τον ολισθηρό δρόμο που μας οδηγούν οι προοδευτικά πολλαπλασιαζόμενες παρατυπίες από την μεριά των ιθυνόντων και να διαπιστώσουν από αυτά τα πρώιμα στάδια τον τρόπο με τον οποίο ονειρεύονται να λειτουργήσουν το ΧΥΤΑ.

Καρβουνάρι 27/01/2009

Πατήστε για μεγέθυνση
Πατήστε για μεγέθυνση
Πατήστε για μεγέθυνση
Πατήστε για μεγέθυνση