ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008

Ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στο Δημ. Συμβούλιο Κερκυραίων

Να τηρηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων έως το 2011 αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες το δημοτικό συμβούλιο Κερκυραίων όπου συζήτησε το θέμα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Η παράταξη του Χρύσανθου Σαρλή κατέθεσε ψήφισμα στο Δημ. Συμβούλιο στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη νέου σχεδιασμού χωροθέτησης και διαχείρισης των απορριμμάτων του νομού ενώ ζητούν το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ στο τέλος του 2010, την ανάπλαση του χώρου και την απομάκρυνση των ΜΑΤ από την Κέρκυρα. Την εξαίρεση του Τεμπλονίου από το σχεδιασμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων ζήτησε ο επικεφαλής της ΑΔΗΚ.

Να κλείσει ο ΧΥΤΑ ζήτησαν οι κάτοικοι της περιοχής που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τους οποίους φάνηκε να μην ικανοποιεί η απόφαση του Σώματος. Οι κάτοικοι αναμένεται να καταθέσουν αίτημα προς την Νομαρχία για να συζητηθεί το θέμα του ΧΥΤΑ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Πηγή: ΕΡΤ