Τα σκουπίδια στα... Σκουπίδια!!

Επόμενη μέρα - Είσοδος Δημαρχείου


Επόμενη μέρα - Πάρκιγκ Δημαρχείου


Χθες το απόγευμα, Κυριακή 2 Νοεμβρίου, αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Λευκίμμης για την κατάσταση των σκουπιδιών στους δρόμους της περιοχής, αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Έτσι λοιπόν, έκαναν οι ίδιοι την περισυλλογή των σκουπιδιών από τους κάδους του δήμου αφού, μετά από εντολή του κ. Γατσούλη, τα απορριμματοφόρα του δήμου δεν έβγαιναν να μαζέψουν τα σκουπίδια για περίπου μία εβδομάδα.

Για την περισυλλογή των σκουπιδιών επιστρατεύτηκαν αγροτικά αυτοκίνητα καθώς και πλήθος εθελοντών. Αφού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι, μια τεράστια φάλαγγα αυτοκινήτων ξεκίνησε και πήγε από γειτονιά σε γειτονιά και μάζεψαν τα σκουπίδια, τα οποία και εναπόθεσαν έξω από το κτήριο του Δημαρχείου Λευκίμμης δημιουργώντας έτσι έναν τεράστιο όγκο.

Επόμενη μέρα - Είσοδος Δημαρχείου


Επόμενη μέρα - Δ.Ε.Υ.Α.Λ.


Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε τους κατοίκους σε αυτήν την ενέργεια;
Πριν από μία εβδομάδα περίπου, ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων έβαλε άνδρες του να κλείσουν τον δρόμο της παράνομης χωματερής που χρησιμοποιεί ο δήμος εδώ και πολλά χρόνια και στην συνέχεια απαγόρευσε στα απορριμματοφόρα να μαζέψουν τα σκουπίδια όλου του δήμου.

Αυτό το έκανε προκειμένου να παρουσιάσει σαν απομηχανή θεό και σαν μοναδική λύση την νέα παράνομη χωματερή στα Μεσσοράχια.

Φωτογραφίες του CorfuNews από το ίδιο βράδυ