Γιάννενα: εκδήλωση για ΧΥΤΑ παρασκευή 24/10 στο εργατικό κέντρο‏

Πατήστε για μεγέθυνση

Η Χειρονομία-Αντιεξουσιαστική Κίνηση διοργανώνει Δημόσια Συζήτηση με θέμα ‘ΧΥΤΑ: Τα σκουπίδια δεν κρύβονται κάτω από το χαλί’ την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Θα μιλήσουν οι Άδωνις Γκρέστας (Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ελληνικού ενάντια στο ΧΥΤΑ) και Γιώργος Παπαχριστοδούλου (συμμετέχει στην Χειρονομία-ΑΚ).

Μετά την πρόσφατη βάναυση επέμβαση των ΜΑΤ στο Ελληνικό την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, όπως αντίστοιχα είχε συμβεί στη Λευκίμμη Κέρκυρας και το Καρβουνάρι Θεσπρωτίας, φάνηκε ξεκάθαρα πώς αντιλαμβάνεται η τοπική και κεντρική εξουσία την έννοια της Δημόσιας Διαβούλευσης: με την οσμή των δακρυγόνων, τον ξυλοδαρμό γερόντων και γεροντισσών που υπερασπίζονται τον τόπο τους, τον εκφοβισμό όσων πολιτών αντιστέκονται στη λεηλασία της Φύσης και της Κοινωνίας από το Κράτος και τις εταιρείες.

Οι σχεδιασμοί τους, του Κράτους και των εταιρειών, γίνονται ενάντια στην Κοινωνία και ερήμην της. Εξυπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, τα κέρδη και την Εξουσία τους. Εν προκειμένω, σήμερα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του επιχειρηματία Πέτσιου που ουσιαστικά παρακίνησε-αν δεν αποφάσισε- για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ελληνικό.

Το Κράτος από τη φύση του δεν παραχωρεί στην Κοινωνία. Η Κοινωνία, όπως είδαμε και στο Ελληνικό, είναι εκείνη που αφαιρεί Εξουσία από το Κράτος ως η μόνη αρμόδια να αποφασίζει ελεύθερα και δημοκρατικά.

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια είναι κομμάτι της σύγχρονης οικολογικής και πολιτικής κρίσης. Δείχνει την αδυναμία όλου του συμπλέγματος της Εξουσίας να διαχειριστεί οποιοδήποτε κοινωνικό-περιβαλλοντικό ζήτημα.

Η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως κάθε άλλο κοινωνικό-οικολογικό ζήτημα, αφορά όλη την κοινωνία, όλους τους πολίτες, τους μόνους που είναι πραγματικά αρμόδιοι να συζητήσουν και να αποφασίσουν υπεύθυνα, άμεσα, συνειδητά για τι θα κάνουν με το νερό, τον αέρα, τη λίμνη, τους δημόσιους χώρους, τα σκουπίδια, την ανακύκλωση, τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων στο πλαίσιο μίας σύγχρονης κοινωνικής οικολογικής αντίληψης. Για να ανήκουμε εμείς στη Φύση και όχι αυτή σε εμάς.

Αυτά τα ερωτήματα οφείλουν να ανασυρθούν από την αφάνεια και να τεθούν κεντρικά στο πνεύμα μίας πραγματικής δημόσιας διαβούλευσης.
Σαν ένα πρώτο βήμα για αυτό το σκοπό σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην συζήτηση της Παρασκευής.

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
(Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος ‘Λαβύρινθος’-Άννης Κομνηνής και Ζαλοκώστα γωνία, κάτω από τη μητρόπολη)
xeironomia@yahoo.gr, www.resistance2003.gr
τηλ. Επικοινωνίας: 6956-118377 και 6946-146625