Θεσπρωτία: Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης

Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η κυβέρνηση πολιτικά και ηθικά υπεύθυνη
Για το θάνατο της 43χρονης που τραυματίστηκε κατά την επίθεση των ΜΑΤ, στη Λευκίμμη

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης

Τραγικός και θλιβερός ήταν ο απολογισμός της βάρβαρης, άγριας, αστυνομικής βίας, που ασκήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, ενάντια στον λαό της Λευκίμμης της Κέρκυρας. Νεκρή η 43χρονη μητέρα δυο παιδιών, που τραυματίστηκε κατά την επίθεση των ΜΑΤ, αρκετοί οι τραυματισμένοι, 13 οι συλλήψεις πολιτών και ενός δημοσιογράφου.

Οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, με πρωτοφανή βαρβαρότητα, με αθρόα χρήση καπνογόνων και χημικών, χτύπησαν κατοίκους της περιοχής, ακόμη και γέρους, γυναίκες και παιδιά, που αντιστέκονται στην κατασκευή ενός ΧΥΤΑ, δίπλα στα σπίτια τους, σε απόσταση 350μ από τον Άγιο Πέτρο, οικισμό του Κάβου, πολύ κοντά στο ποτάμι της Λευκίμης

Ενός ΧΥΤΑ που χωροθετήθηκε στη θέση αυτή, με πολιτικές αποφάσεις και με προσχηματικές μελέτες, χωρίς την ενημέρωση και συναίνεση των κατοίκων.
Ενός ΧΥΤΑ που επιβλήθηκε από έναν κοινωνικά άδικο, πρόχειρο, χωρίς αρχές, σχεδιασμό, με κυβερνητικές εντολές, τις οδηγίες της ΕΕ, με την ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων νήσων.
Ενός ΧΥΤΑ που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία, στο περιβάλλον και στη οικονομία της περιοχής.

Η ιστορία μοιάζει πολύ με τη δική μας υπόθεση στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Μόνο που εκεί ο λαός της περιοχής Λευκίμμης προβάλλει έντονη και μαχητική αντίσταση, με την κατάληψη του χώρου για 98 μέρες και με τη μεγαλειώδη πορεία χιλιάδων οργισμένων διαδηλωτών μετά την τρομοκρατική επίθεση, την Κυριακή 1-6-2008, που κατάγγειλαν την τρομοκρατική επίθεση, ζήτησαν την τιμωρία των ενόχων, να φύγουν τα ΜΑΤ από το νησί και να σταματήσει ο εργολάβος την κατασκευή του έργου..

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η πρωτοφανής για τον τόπο μας εγκληματική επιχείρηση καταστολής, γίνεται κάτω από την κυβερνητική κάλυψη και έχει στόχο να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία, να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα. Έγινε άλλωστε λίγες μέρες μετά την παρουσία στην Κέρκυρα του Υφ. Εσωτερικών, Νάκου. Είναι μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας και τη νεολαία μας, που εφαρμόστηκε και στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς.

Η Νομαρχιακή κίνηση «Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα»
  • Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της νεαρής μητέρας
  • Καταγγέλλουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της τρομοκρατίας, της φτώχειας και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης
  • Χαιρετίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης
  • Καλούμε τον Θεσπρωτικό λαό του φορείς του να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να καταδικάσουν την τρομοκρατική επιχείρηση
  • Να φύγουν άμεσα τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής από την Κέρκυρα
  • Να τιμωρηθούν οι ένοχοι της εγκληματικής επίθεσης


Hγουμενίτσα 1-9-2008