Επεισοδιακή και πάλι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκίμμης

Επεισοδιακή και πάλι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκίμμης το απόγευμα της Παρασκευής 26 Σεπτεμβρίου 2008.

Το κλίμα άρχισε να φορτίζεται όταν κάτοικοι που είχαν μαζευτεί για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Λευκίμμης, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι τα καθίσματα για το κοινό είχαν αφαιρεθεί από την αίθουσα που γίνονται οι συνεδριάσεις έτσι ώστε να μην μπορεί να γίνει δυνατή η παρακολούθηση της συνεδρίασης από το κοινό.

Οι κάτοικοι στην συνέχεια ψάχνοντας να βρούν κάτι για να καθίσουν, βρήκαν σε διπλανή αποθήκη τα καθίσματα που είχαν αφαιρεθεί, τα οποία κι επανέφεραν πίσω στην αίθουσα.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ατμόσφαιρα ήδη φορτισμένη για να διακοπεί μετά από λίγο όταν ζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εφαρμόσει προηγούμενη ομόφωνη απόφασή του (Ομόφωνη απόφαση ΔΣ Λευκιμμαίων για πλήρη διακοπή των εργασιών του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας) σύμφωνα με την οποία διακόπτονται οι συνεδριάσεις του ΔΣ όσο τα ΜΑΤ βρίσκονται στη Λευκίμμη.

Στο σημείο αυτό ο κ. Γατσούλης ζήτησε από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου να αποχωρίσει από την αίθουσα προκειμένου να συνεχίσει το συμβούλιο σε άλλη αίθουσα του κτιρίου. Πολλοί από τους Δημοτικούς Συμβούλους αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και παρέμειναν στην αίθουσα.

Ενώ λοιπόν η ομάδα του κ. Γατσούλη βρισκόταν στον επάνω όροφο, ξαφνικά έκλισε το ρεύμα και μέσω της εσωτερικής σκάλας που επικοινωνεί η αίθουσα του πάνω ορόφου με την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου βρίσκονταν οι κάτοικοι, κάποιος από τον πάνω όροφο πέταξε στους κατοίκους βομβίδα κρότου-λάμψης. Οι κάτοικοι μέσα στο σκοτάδι πανικοβλημένοι εκκένωσαν τον χώρο.

Στην συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία από τους κατοίκους προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι αυτών των χειρισμών χωρίς κανένα αποτέλεσμα όμως.