Δηλώσεις Περιφερειάρχη-Νομάρχη για τα νέα επεισόδια στη Λευκίμμη

Με αφορμή τα επεισόδια στη Λευκίμμη ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου υπογράμμισε πως σίγουρα πρόκειται για δυσάρεστες εξελίξεις, ενώ κάλεσε «όλους όσους συμμετέχουν η παραμένουν απαθείς μπροστά στα γεγονότα, να αναλογιστούν κυρίως ποιές θα είναι οι επιπτώσεις των γεγονότων στην επόμενη τουριστική περίοδο, στην περιοχή.
«Δεν θα ευχάριστο να θεωρηθεί ότι η Λευκίμμη θα χαρακτηρίζεται ως μη ασφαλής περιοχή».

Με αφορμή ερώτημα που δέχθηκε περί αναφορών στη Γ.Σ. της Συντονιστικής Επιτρ. κατά του ΧΥΤΑ, ότι «με πρωτοβουλία του κάλεσε εκπροσώπους της επιτροπής» και για σχόλια περί «χρηματισμού» που έγιναν σε βάρος του, ο κ. Βοσδου είπε:

«Αν υπονοούν κάτι να το πουν επώνυμα. Επειδή η δωροδοκία και η δωροληψία είναι ποινικά κολάσιμες πράξεις να το καταγγείλουν ευθέως. Βεβαίως, έγινε συνάντηση εδώ για να επιστήσουμε τη προσοχή σε γεγονότα που κατά πληροφορίες μας θα συνέβαιναν, για να έχουν όλοι γνώση.

Προφανώς ορισμένοι δεν θέλουν να κατανοήσουν τη σοβαρότητα του ζητήματος και πόσο κακό κάνουν στη Λευκίμμη. Είναι καθήκον όλων των κατοίκων της Λευκίμμης να απομονώσουν όλα τα εξτρεμιστικά στοιχεία".

Σε άλλο ερώτημα για το πώς θα λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ όταν ολοκληρωθεί, ο κ. Βόσδου επανέλαβε ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι απόφαση του Συνδέσμου Καθαριότητας και των Δήμων που θα εναποθέτουν εκεί τα απορρίμματα τους.

Από την πλευρά του ο Νομάρχης για το ίδιο θέμα σημείωσε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη στη Λευκίμμη σίγουρα δεν είναι ευχάριστη και προκαλεί περαιτέρω ανησυχία για την εξέλιξη της υπόθεσης.

« Είναι ώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα φορείς να έρθουμε σε διάλογο για να δούμε όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης και να παράσχουμε τις εγγυήσεις εκείνες που είναι αναγκαίες προκειμένου να αποκατασταθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να οδηγηθούμε σε λύσεις τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος".


Πηγή
Η Κέρκυρα Σήμερα