ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2008

Παρεδόθη τελικά η μελέτη

Άρχισε από χθες το πρωί από τον Σύνδεσμο Καθαριότητας η διαδικασία παράδοση της πολυπόθητης μελέτης κατασκευής του ΧΥΤΑ Λευκίμμης στο Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Αλεύχιμον» ή οποία αναμένεται να τελειώσει σήμερα.

Η μελέτη έχει γίνει από την κατασκευάστρια εταιρία ΔΟΜΟΚΑΤ και αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τώρα. Χρειάστηκαν 2 εισαγγελικές παραγγελίες προκειμένου να γίνει γνωστό το περιεχόμενό της. Η ΔΟΜΟΚΑΤ και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας κίνησαν γη και ουρανό - έφτασαν μάλιστα μέχρι και τον Άρειο Πάγο - προκειμένου να μην δημοσιευτεί το περιεχόμενο της προβάλλοντας σαν αιτιολογία ότι αποτελούσε πνευματική ιδιοκτησία της ΔΟΜΟΚΑΤ!

Μάλιστα, καλά ακούσατε. Πνευματική ιδιοκτησία η μελέτη ενός δημόσιου έργου που αφορά το περιβάλλον και την υγεία του πολίτη! Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε.

Από όλη αυτή τη μυστικότητα γεννιούνται εύλογα ερωτήματα για το περιεχόμενό της. Απαντήσεις σε αυτά θα έχουμε μετά της εξέτασής της από ειδικούς επί του θέματος.