Κάτοικοι της Λευκίμμης στους δρόμους και πάλι

Πατήστε για μεγέθυνση
Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Λευκίμμης κατέβηκαν στους δρόμους χθες σε πορεία διαμαρτυρίας για την ΜΑΤοκρατία που επικρατεί στο χωριό τους.

Πατήστε για μεγέθυνση
Η πορεία ξεκίνησε με ομιλίες από εκπροσώπους φορέων στην διασταύρωση του Λιμανιού που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του δρόμου προς τον ΧΥΤΑ. Ανάμεσά τους ήταν και ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ κ. Τσιριγώτης, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μ. Χαραλάμπους, ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Μπούκας και ο κ. Σ. Πελάης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.

Πατήστε για μεγέθυνση
Στην πορεία πήραν μέρος περίπου 1500 άτομα και διάνυσαν το μήκος της οδού που διασχίζει την Λευκίμμη φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Αυτά που ξεχώρισαν ήταν:

• Ντροπή, ντροπή, υπάρχει μια νεκρή
• Έξω τα «σκουπίδια» απ’ τη Λευκίμμη
• Τώρα με την πανσέληνο στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, να στείλουμε το Δήμαρχο πιο μακριά απ’ τον Άρη.
• Αγώνας ενωμένος και όχι λόγια, έξω απ΄ την Λευκίμμη τα λαμόγια
• Δήμαρχε προδότη, δεν είσαι Λευκιμμιώτης
• Ο λαός απαιτεί, έξω η χωματερή

Την πορεία περιφρούρησαν αυστηρά μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής προκειμένου να αποφευχθούν απρόβλεπτα περιστατικά.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι οι δυνάμεις της Αστυνομοκρατίας αποφάσισαν αυτή τη φορά να μην εμφανιστούν και να προκαλέσουν το πλήθος. Δεν παρέλειψαν όμως, να ακροβολιστούν σε στενά και καντούνια για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους διαδηλωτές, σε πλήρη ετοιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπόγειο καθώς και η ταράτσα του αστυνομικού τμήματος Λευκίμμης ήταν γεμάτα με δυνάμεις των ΜΑΤ έτοιμοι για δράση.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από την πορεία.