Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 9
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΟΥ 28 ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ: 210 3829051, 210 5234288-9
ΦΑΞ : 210 5239856 Mail:
info@dikki.org , press@dikki.org
Web site :
http://www.dikki.org/

ΑΘΗΝΑ 11/08/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

Το ΔΗΚΚΙ καταγγέλλει την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον του λαού της Λευκίμμης η οποία συνέβη για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα και ξεπέρασε κάθε όριο αγριότητας.
Η αστυνομοκρατία και οι βάρβαρες επιθέσεις με δακρυγόνα μέσα σε σπίτια αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν σταματά μπροστά σε τίποτα προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή και αντιοικολογική πολιτική της. Έφτασαν στο σημείο να συλλάβουν ακόμα και έναν ιερωμένο.
Ο λαός της Λευκίμμης βρίσκεται σε αυτοάμυνα και θα υπερασπίσει με κάθε μέσο τα στοιχειώδη οικολογικά δικαιώματα του τα οποία ποδοπατούνται βάναυσα στο όνομα του κέρδους και της ασυδοσίας των εργολάβων και της μεγάλης ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Η υπόθεση της Λευκίμμης πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του αντινεοφιλελεύθερου-αντινεοταξικού κινήματος. Από την Λευκίμμη μπορεί και πρέπει να δοθεί ένα μάθημα στη κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση που συναινεί στην κυβερνητική πολιτική.
Το ερώτημα για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών, απαντιέται με χρήση των πιο νέων εξελιγμένων τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί στο τομέα διαχείρισης απορριμμάτων. Απαντιέται με προτάσεις που είναι ρεαλιστικές και δεν φορτώνουν στο περιβάλλον και στις πλάτες του λαού το πρόβλημα των απορριμμάτων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ