Συνέλευση – Συζήτηση με θέμα την αποκομιδή των σκουπιδιών στα μικρά νησιά της Ιταλίας και την σωστή διαχείριση των αποβλήτων στην Κέρκυρα

ecocorfu
Θεμιστοκλέους 22 – 49100 Κέρκυρα
Τηλ. +30 26610 21407 Φαξ +30 26610 27446 e-mail: info@ecocorfu.gr

ΚΑΛΕΣΜΑ


Με αφορμή το ΙV Παγκόσμιο Συνέδριο για την διατήρηση της φύσης που πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη 5-14 Οκτωβρίου, η Goletta Verde (Πράσινη Γαλέρα) της μεγαλύτερης περιβαλλοντική οργάνωση της Ιταλίας, Legambiente (www.legambiente.eu) πραγματοποιεί για 5η συνεχή χρονιά ένα μεγάλο ταξίδι σε νησιά και λιμάνια του Μεσογείου (Ίστρια, Κροατία, Αλβανία, Ελλάδα, Μάλτα, Κορσική).

Την Παρασκευή 29 Αύγουστου η Legambiente μαζί την Goletta Verde θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ.

Το πρωί το πλοίο θα είναι επισκέψιμο για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά την Goletta Verde και το πλήρωμά της.

Το απόγευμα στις 20:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΑΝΕΔΚ στο Φαληράκι, θα πραγματοποιηθεί από τους εκπροσώπους της Legambiente Συνέλευση – Συζήτηση με θέμα την αποκομιδή των σκουπιδιών στα μικρά νησιά της Ιταλίας όπου θα συζητηθούν και προτάσεις για την σωστή διαχείριση των αποβλήτων στην Κέρκυρα και στην Ελλάδα με βάση την εμπειρία των πιο επιτυχημένων Ευρωπαϊκών μοντέλων.

Οι Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι της Κέρκυρας (Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, Λέσχη Οικολογίας Κέρκυρας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας) καλούν κάθε ενεργό και ευαισθητοποιημένο πολίτη να επισκεπτεί την Πράσινη Γαλέρα και το απόγευμα να παρακολουθήσει την ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Πατήστε για μεγέθυνση



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Legambiente (www.legambiente.eu) ιδρύθηκε το 1980 και είναι σήμερα είναι η μεγαλύτερη ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση σε ιταλικό έδαφος. Περιλαμβάνει περισσότερες από 1000 τοπικές οργανώσεις, περισσότερα από 115.000 μέλη και 30.000 σχολικές τάξεις που συμμετέχουν σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Η ιστορία της είναι συνδεδεμένη με μεγάλους περιβαλλοντικούς αγώνες και ιδανικά όπως η επιθυμία για έναν καλύτερο κόσμο, το δικαίωμα για την ειρήνη, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η Legambiente είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), ανοιχτή σε πολίτες όλων των πολιτικών ιδεολογιών και όλων των θρησκευμάτων. Χρηματοδοτείται μέσω εθελοντικών δωρεών και εισφορών των μελών και των υποστηριχτών της.

Είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σαν οργάνωση ΜΚΟ περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και από το Υπουργείο Εξωτερικών ως ΜΚΟ ανάπτυξης. Είναι μέλος του European Environnemental Bureau (EEB) που είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών οργανώσεων της Ευρώπης και της Iucn (The World Conservation Union).

Μια από τις επιτυχημένες δραστηριότητες της είναι η Goletta Verde (Πράσινη Γαλέτα) που εδώ και 22 χρόνια «εποπτεύει» τη θάλασσα και τις ιταλικές ακτές. Επί 2 μήνες, κάθε καλοκαίρι, οι περιβαλλοντικές της λέμβοι πραγματοποιούν τον περίπλου της ιταλικής χερσονήσου εντοπίζοντας καταπατήσεις, αυθαιρεσίες και παρανομίες, αλλά προωθώντας ταυτόχρονα και την ομορφιά των ακτών και της παράκτιας ζώνης.

Φέτος, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, για 5η συνεχή χρονιά, η Goletta Verde θα επισκεφτεί την Ίστρια, Κροατία, Αλβανία, Ελλάδα, Μάλτα, Κορσική. Το ταξίδι ολοκληρώνεται στην Βαρκελώνη με αφορμή το ΙV Παγκόσμιο Συνέδριο για την διατήρηση της φύσης (5-14 Οκτωβρίου).

Οι Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι της Κέρκυρας (Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, Λέσχη Οικολογίας Κέρκυρας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας) εκφράζουν την ικανοποίησή τους που η Goletta Verde θα βρίσκεται στο νησί μας την Παρασκευή 29 Αύγουστου (θα αγκυροβολήσει στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ).

Τέτοιου είδους επισκέψεις (είναι η πρώτη φορά που η πράσινη Γαλέρα έρχεται στην Κέρκυρα) βοηθούν στην επικοινωνία των λαών του Ιονίου και της Αδριατικής και δυναμώνουν τους αγώνες τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Την Παρασκευή το πρωί το πλοίο θα είναι επισκέψιμο για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά την Γαλέρα και το πλήρωμά της.

Το απόγευμα στις 20:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΑΝΕΔΚ στο Φαληράκι, θα πραγματοποιηθεί από τους εκπροσώπους της Legambiente Συνέλευση – Συζήτηση με θέμα την αποκομιδή των απορριμμάτων στα μικρά νησιά της Ιταλίας όπου θα συζητηθούν και προτάσεις για την σωστή διαχείριση των αποβλήτων στην Κέρκυρα και στην Ελλάδα με βάση την εμπειρία των πιο επιτυχημένων Ευρωπαϊκών μοντέλων.

PAOLO MELISSANO
6945 808804
paolomelissano@ecocorfu.gr